MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Stanušina: nežna makedonska princeza
Stanušinu su iz zaborava i sa ivice propasti spasile male porodične vinarije koje se danas i jedine bave proizvodnjom vina od ove sorte
Gastro pregled: Novi hit - pasta od ostataka hleba!
Reč je o prvoj upakovanoj testenini na svetu napravljenoj od ostataka hleba, i nastaloj u saradnji sa kuvarima, pekarima i naučnicima za hranu
Znate li šta je Enoslavia?
Iza ovog izuzetnog dešavanja stoji Ramazi Inaišvili, menadžer vinarije Erdevik, koji se postarao da i srpske i hrvatske vinske i gastronomske reprezentacije budu na najvišem nivou
Arhivska tokajska vina na večeri u Fleur de Sel
U restoranu Fleur de Sel, u četvrtak, 16. maja biće održana spektakularna večera uparena sa izvrsnim tokajskim vinima
50 vinarija na Zemunskom salonu vina i umetnosti
Vinoljupce, kako najavljuju organizatori, očekuju vinske premijere, upoznavanje sa inovativnim rešenjima u vinarstvu i nesvakidašnji degustaciono-umetnički doživljaj
Oluja je gotovo uništila vinograde na Bukovu
Na nivou celog Bukovskog brda grad je uništio 70 i više procenata vinograda, svedoči vinar Vladimir Frunzalerović iz vinarije Frunza Aglaja
3. GROW du Monde: pogled u budućnost grašca
Grašac, bilo da je hrskav i svež, ili zreo i odležao, u svim svojim manifestacijama pokazuje širinu i složenost centralnoevropskog vinskog podneblja
Šesti Festival traminca biće najveći do sada
Glavna dešavanja u okviru Festivala – gala večera, radionice i Traminac Tasting održaće se na bajkovitom Principovcu, u Starom podrumu Iločkih podruma, i u baroknom prostoru Kurije Brnjaković
Dobra vina, sunce i muzika: Peti Banatski festival vina
Ulaz u festivalski prostor je slobodan, a za sve posetioce biće moguće iznajmljivanje čaša za degustaciju na ulazu Festivala
Uskoro ističe rok za slanje vina na BIWC
BIWC se ove godine prvi put održava paralelno u dve zemlje, Bugarskoj i Turskoj. Bugarski domaćin biće vinarija Katarzyna Estate, a turski – Arcadia Vineyards
Vinska Hercegovina u novom broju Dekantera
Najnoviji, majski broj magazina Decanter donosi vrlo informativan i poletan tekst o Hercegovini, jednoj od najuzbudljivijih vinskih regija bivše SFRJ
Lamberto Freskobaldi: Mašine ne mogu da zamene ljudski um
Freskobaldi, koji je na čelu kuće Frescobaldi od 2013. godine, rekao je da ima puno razumevanje za savremene trendove veće mobilnosti u radu, kao i da smatra da je korektan odnos prema zaposlenima ključ za uspeh u vinarskom poslu.
S. Pellegrino Young Chef Academy - veliki izazov za mlade kuvare
Ovo takmičenje omogućava mladim kuvarima da pokažu svoje jedinstvene veštine i talenat na globalnoj gastronomskoj sceni
Fruškogorska vinska šetnja održaće se 9. juna
Kako navode organizatori, ovaj događaj predstavlja jedinstveno putovanje kroz fruškogorske vinograde i nezaboravna avantura koja omogućava puno uživanje u čarobnom svetu ovog vinskog regiona
Marko Marjanović: Srpska vina su bolja nego ikada
Poznato lice beogradske vinske scene, iskusni somelijer Marko Marjanović već deceniju je uspešan u poslu sa vinima i uvek veruje u ono što radi, a da nije u vinskom svetu verovatno bi bio pilot
«
‹
10
11
12
13
14
15
16
17
18
›
»