MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Fruška Walk & Wine: Šetnja vinskom planinom
I meni i celoj Hrvatskoj traminac je jako važan
Sa Željkom Garmazom smo se sreli nedavno, na Festivalu grašca u Novom Sadu, koji je tada prvi put i posetio jer su se uvek do sada Festivali grašca i traminca, dve važne sorte Srbije i Hrvatske, odigravali istog dana
Zoltan Đerfi odlazi sa čela magazina Pecsi Borozo
Publikaciju koja je počela kao regionalni časopis specijalizovan za vinsku kulturu juga Mađarske, a danas je poštovan nacionalni vinski medij čitan i u ostatku Centralne Evrope, od sada će uređivati Đerfijev prijatelj i kolega Danijel Erčej
Šef koji se odrekao Mišlenovih zvezda
Za razliku od većine svetskih šefova koji su postali kuvari zahvaljujući svojim mamama i bakama, Marko Pjer Vajt nikada nije ni želeo da postane kuvar.
Gastro pregled: Zbogom 20/44!
Pre četiri dana, Uredbom Gradske uprave Grada Beograda, počelo je uklanjanje splavova od Brankovog mosta ka Ušću. Prva je otplovila Zappa barka… A sa njom će i 20/44
Objavljeni su rezultati ocenjivanja Grow du Monde
Srbija je osvojila ukupno 21 medalju, uključujući i lepo iznenađenje: platinu u kategoriji odležalih vina za Podrum Džervin 1927 i njihov Grašac 2020
Austrijski vinar pronašao kosti mamuta u podrumu
Savesni vinar, čija je porodica u prošlosti već nalazila pojedinačne kosti mamuta na svom imanju. svoje otkriće odmah je prijavio državnoj kancelariji za spomenik
Hyatt Summer Stage 2024: vina i sjajni letnji zvuci
U okviru Exclusive Salona vina 1. juna predstaviće se najbolje crnogorske vinarije, što je početak bogatog letnjeg programa u Boki
Podrum Pevac: put neutabanim vinskim stazama
U selu Cvetojevac u blizini Kragujevca, skriven među seoskim kućercima, nalazi se Podrum Pevac, destilerija i vinarija, gde od skora prave i svoje kraft pivo
Nikola Nikolić: U Beogradu niko ne zaslužuje zvezdicu!
novo, Gault & Millau izdanje za 2024. godinu i proglašen za najbolji POP restoran. O novoj tituli koji je Pretop stekao, ali i o Mišlenovom vodiču, beogradskoj gastronomiji i manama domaćeg ugostiteljstva, grcikajući pečenje, rotkvice i mladi luk, razgovarali smo sa glavnim šefom Nikolom Nikolićem
Food Hub Chili: Kada iskusni ugostitelji otvore kantinu…
Lokal radi po konceptu kantine, sa jelima koja variraju od tradicionalnih do savremenih, sa usluživanjem kao na liniji ekspres restorana
Grašac - jedna sorta, a toliko različitih vina!
Tridesetak vinara pokazalo je da je grašac sorta od koje svako zaista može reći da ima omiljeno vino. I taman kad pomislite da ste savladali aromatiku grašca, već na sledećem štandu on vas iznenadi nekim potpuno novim izrazom
Dođite na Petrovaradinsku tvrđavu da probamo grašce!
Ove godine, i ovog puta bez ijedne meteoroške prepreke, po pravom letnjem danu, vraćamo se na Tvrđavu da degustiramo vina od grašca, autentične, vibrantne, izražajne bele sorte
Oblik čaše oslobađa pun potencijal vina
Prvobitno je bilo planirano da radionicu održi Maksimilijan Ridl, ali zbog sprečenosti usled bolesti, u Beograd je pristigao njegov otac, živa legenda kompanije Riedel
Jasmin a Maslina od juna na novoj lokaciji
Nova Jasmin a Maslina smestila se na prvi sprat poslovno - stambene zgrade Park City, u prostor sa 42 mesta za sedenje
«
‹
8
9
10
11
12
13
14
15
16
›
»