Makenzijeva 43, Beograd
011 4040343
www.restoranzadruga.rs
Prirodno, sveže, sezonsko i lokalno – to je
Za Druga, beogradsko mesto sa posebnim šmekom koje već nekoliko godina u sred prometne Makenzijeve ulice uspešno „fura“ svoju priču zdrave, prirodne i prave, domaće hrane. Za Druga je i restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.
Definitivno, reč je o jednoj potpuno zaokruženoj ugostiteljskoj priči i veoma dobrom primeru uspešnog restoranskog biznisa. Naravno, hrana i njen kvalitet su na prvom mestu, namirnice se nabavljaju iz porodičnih gazdinstava širom Srbije. a meni je iz sezone u sezonu sve bolji i kompletniji.
Ovde se jedu meso iz slobodnog uzgoja i ručno rađene paste bez ikakvih aditiva, a svakog dana i neko drugo kuvano jelo je na meniju, od punjenih paprika i graška sa junetinom do jagnjetine ispod sača. Sa aktuelnog menija izdvajaju se dva jela: domaća piletina sa indijskim orahom i prosom, kao i biftek taljata sa parmezanom, rukolom i čeri paradajzom koja se topi u ustima koliko je mekana.
Uz sve navedene gastronomske kvalitete, ovaj restoran može da se pohvali i lepom, zelenilom ukrašenom baštom i veoma prozračnim i svedenim enterijerom koji u potpunosti odgovara konceptu ovog mesta.