Beogradski put bb, Stajićevo, Zrenjanin
065 305 14 42
www.restorantrofej.com
Restoran Trofej otvoren je davne 1994. godine u Stajićevu nadomak Zrenjanina i skoro tri decenije uspešno radi. Iza celog ugostiteljskog koncepta stoji porodica Ostojin, braća Darko i Zoran koji vode restoran i koji se trude da svaki gost iz Trofeja izađe zadovoljan i ponovo se vrati. Trofej se našao i u prvom srpskom izdanju Gault & Millau vodiča, a ove nedelje, dobija još jednu titulu - restorana nedelje po izboru magazina Vino & Fino, a evo i zbog čega.
Trofej je jedan je od najpoznatijih lovačkih restorana u Vojvodini, mesto u kome možete pojesti gulaš od divlje svinje - jelo koje ispred gosta skoro trideset godina stiže uvek istog kvaliteta i istog, perfektnog ukusa. Naravno, nije samo gulaš tako majstorski ovde pripremljen - tu su i domaće kobasice u prirodnom crevu, od jelena lopatara i mangulice u kojima nema nikakvih aditiva. Sezona sarmi ovde je uveliko otvorena, a posebno je zanimljiva kombinacija koja ide u takozvanu divlju sarmu: meso divlje svinje i meso jelena, i sve to zajedno sa kupusom i pirinčem krčka se više od dvanaest sati.
Restoran je poznat po tome što većinu sastojaka koristi iz sopstvenih voćnjaka i bašti koje se nalaze na prostranom imanju na kojem je i restoran. Upravo od tog domaćeg voća pravi se i izvrsna domaća rakija i to premijum kvaliteta. Osim jake, pretežno mesne hrane, ovde možete i pojesti odličnu rečnu ribu, opet od dobavljača iz komšiluka - smuđa, soma ili šarana. Vinska karta je pažljivo osmišljena i na njoj je oko osamdeset različitih etiketa uglavnom domaćih vinarija.
Na imanju na kom je Trofej nalazi se i mini zoološki vrt, mala ergela konja, igralište za decu i velika bašta, i još jedan restoran Banatska kuća i objekat za prenoćište.