U okolini Sombora, na Bukovcu, već šest godina uspešno radi salaš Sedam dudova, seosko turističko domaćinstvo iza koga stoji ekipa od pet entuzijasta, pravih domaćina i ugostitelja sa iskustvom.
Ovde možete, kako uostalom i dolikuje jednom salašu, da pojedete tradicionalna starinska jela, pripremljena na način kako su ih pravile naše bake, ali, interesantno, i da probate nešto što nikako ne očekujete na salašu poput tradicionalne japanske ramen supe.
Jelovnik se menja sezonski, a šta će se na salašu jesti zavisi i od trenutne inspiracije šefa kuhinje, talentovane Vojislave Vukše Mrvaljević.. Kada dođe proleće, sadi se bašta za sopstvene potrebe, pa se onda prave kolači od rabarbare i jagoda, pune se cvetovi tikvica i pohuju cvetovi zove, a uz domaću morčiju ili kokošiju supu koja je nezaobilazna stavka na meniju gotovo svakog vojvođanskog salaša, ovde možete probati i veoma ukusna jela od mesa poput svinjske kolenice ili pačetine u sosu od narandže, tradicionalne sarmice od zelja ili zavijene u list vinove loze, pikantna svinjska rebarca i domaće kobasice.
Na salašu Sedam dudova u ponudi su i jela od divljači kao što su srneći biftek, zečetina sa njokama ili prepelice u slanini - sve veoma znalački spremljeno i dobro začinjeno. Od pića, obavezno probajte neki od domaćih sokova, od nane i od zove, a ne propustite ni drenjinovac, višnjevac, orahovac kao ni rakiju od kajsije, kruške i naravno duda. Pivo i vino nabavljaju lokalno, iz male somborske pivare Ravangrad i porodične vinarije Lukić.
Na salašu se održavaju i razne književne večeri, džez festivali, a na kraju godine organizuje se tradicionalni novogodišnji vašar sa živom svirkom uz hranu, slatkiše, kuvano vino i rakiju, pored vatre na otvorenom. I leti je ovde poseban ambijent – od bala slame prave se fotelje, dvosedi i trosedi na koje može i da se prilegne posle dobrog ručka, dok je ceo enterijer, pa i eksterijer satkan od prelepih starina koje im i gosti često poklanjaju.