Početna»Fino»Restoran nedelje»Tramontana
restoran nedelje tramontana vinski magazin vino finorestoran nedelje tramontana vinski magazin vino finorestoran nedelje tramontana vinski magazin vino fino

Tramontana

Grčkoškolska 7, Novi Sad
063 1111 663
Novija picerija na gastro sceni Novog Sada, Tramontana, jedno je od onih mesta koje zavolite pri prvom susretu. Razlozi za to su posvećen vlasnik i svi zaposleni, vrhunsko gostoprimstvo, a onda i ono zbog čega ste tu – savršene pice, dobre kao u Napulju!

U Tramontani se ne radi baš tradicionalna napolitana, već Pizza Contemporanea, što u prevodu sa italijanskog znači savremena pica, a za njen kvalitet garantuje Dejan Parun, sertifikovani picajolo za napolitanu i vlasnik picerije. Dejan je posebno posvećen izradi testa, ne koristi kvasac, već pravi pice od kiselog testa sa 80 posto vode (tradicionalna napolitana se pravi sa 60). Nadevi na pici su kvalitetni, poput organske najsvežije burate kojoj je rok trajanja sedam dana, i San Marzano pelata, do organskog brašna, a na meniju je dvadesetak pica uz koje se najčešće piju vina iz svih regija Italije ili lokalno zanatsko pivo iz pivare Ravangrad.

Pice se peku u peći koju je AVPN, italijanska asocijacija za autentičnu napolitanu, odobrila kao jednu od retkih peći uvezenih direktno iz Napulja, a u lokalu postoji i mašina koja imitira pokret ljudskih ruku i čini testo više rustičnim. Korice su blago odignute i krckave spolja a mekane iznutra, dok je testo vazdušasto i taman prave debljine.

La Fortezza, pica sa italijanskom goveđom pršutom koja izgledom podseća na Petrovaradinsku tvrđavu, izdvojila se na prvu, a osim standardnih pica kao što je ona sa pršutom i buratom, sa četiri vrste sira i naravno, margarite, ovde možete probati i neke neobične kombinacije poput pice sa čvarcima zanimljivog naziva Božanstvena komedija, ili picu sa pinto pasuljem.

Atmosfera u lokalu je veoma opuštena i prijateljska, usluga brza, a osoblje edukovano i veoma ljubazno.

Još dobrih restorana