Početna»Fino»Restoran nedelje»Thyme Street Cuisine & Cocktails
restoran nedelje thyme street cuisine cocktails vinski magazin vino finorestoran nedelje thyme street cuisine cocktails vinski magazin vino finorestoran nedelje thyme street cuisine cocktails vinski magazin vino finorestoran nedelje thyme street cuisine cocktails vinski magazin vino fino

Thyme Street Cuisine & Cocktails

Rajićeva 12, Beograd
063 434 335
thyme.centar@gmail.com
Popularni zemunski street food bistro Thyme Street Food & Breakfast od kraja septembra radi i u centru Beograda, ali pod malo drugačijim nazivom – Thyme Street Cuisine & Cocktails, sa malo drugačijom ponudom koja nagoveštava moderan pristup gastronomiji i autorske koktele.

Novi Thyme se nalazi u Rajićevoj ulici, na mestu nekadašnjeg restorana 5a soba, u prostranom i svetlom enterijeru, sa velikim, moderno dizajniranim i lepo osvetljenim barom za kojim je jedino i dozvoljeno pušenje u lokalu. U sali je dosta dobra postavka, stolovi su na lepoj udaljenosti, dok je osoblje edukovano i zaista zna znanje. Jelovnik je drugačiji od onog u Zemunu ali je i dalje u skladu sa prepoznatljivim konceptom trojice izvanrednih šefova Nikole Rosića, Nenada Atanaskovića i Krsta Simovića, koji stoje iza ovog lokala. Pa tako, i u Rajićevoj možete da pojedete burgere i bao lepinjice sa piletinom ili sa mariniranim gamborima i karpaćom od tune. Ukusi su veoma lepo posloženi u salsi, a lepinjica mekana i vazdušasta.

Novi Thyme ima i nova, prepoznatljiva jela – karakačansku jagnjetinu posluženu uz maskarpone i pesto i Miso combu kupus, jelo koje je vegansko i bezglutensko i možda pomalo neočekivano u ovom „mesnom“ gurmanskom društvu, a koje spada u signature jela restorana.

Između desetak hladnih i toplih predjela, probali smo buratu sa karamelizovanom šargarepom i koziji sir sa medom. Oba jela su veoma kvalitetna i lepo poslužena. Za njima je na tanjir stigao juneći kebab u turskom stilu, veoma fino začinjen, pa onda i lagane loptice od sočiva, pravo iznenađenje za nepca u odnosu na svuda rasprostranjeni falafel. Za glavno jelo, opredelili smo se za zapečeni oso buko koji dolazi na kilogram, sočan i mekan, sa nekoliko priloga sa strane – prava kulinarska poslastica!

Izbor piva je možda i previše sveden (mi smo se opredelili za točeno pivo, a jedino na izboru bio je izvrsni Hacker Pschorr Munchner Gold) ali to je skroz u redu, budući da je u ovom Thyme-u akcenat na veoma dobrim, autorskim koktelima i različitim etiketama vina, uglavnom iz Srbije i regiona.

Novi Thyme je i ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.

foto: instagram.com/thyme.streetcuisine

Još dobrih restorana