Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Tarpoš
restoran nedelje restoran nedelje tarpoš vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje tarpoš vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje tarpoš vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje tarpoš vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Tarpoš

Orašački put bb
069 200 50 20
rezervacije@tarpos.rs
Usred prostranih vinograda, na mestu sa koga se pruža veličanstven pogled na Venčac, Bukulju i Aranđelovac, smešten je restoran Tarpoš, koji radi u okviru istoimene vinarije. U kraju velike vinogradarske tradicije restoran i vinarija Tarpoš trenutno postavljaju standarde ugostiteljstva u ovom delu Srbije, stvorivši ambijent u kome se ne zna šta je bolje, vidik, enterijer – sveden i elegantan, sa dominantnim drvenim tonovima - ili hrana i usluga.

Retki su restorani u koje neki gosti vole da dolaze i samo zbog predjela, ali ovde je to slučaj. Zakuska za dve osobe zaštitni je znak ovog mesta, a sastoji se od bardiranih suvih šljiva, rolnica od paprika, kajmaka, kozjeg sira sa ruzmarinom, smokve sa gorgonzolom i orasima, svinjske i goveđe pršute, dinje ili kruške rolovane u pršutu i turšije od grožđa. Toliko dobro zvuči da smo morali da nabrojimo sve.

I druga predjela ne zaostaju mešavinama tekstura i ukusa. Ovde je tartar biftek sočan, krupnije seckan i delikatno začinjen, a probali smo ga u pratnji izvrsnog čipsa od tapioke. Delikatne špargle poslužene su u pratnji kavijara i lososa mariniranog u cvekli. Jedno od jela zbog koga ćemo se rado vratiti ovde je i nežan sufle od rena, zaista iznenađujuće jelo u kome je akcentirana karakteristična aroma rena bez traga njegove oštrine.

Među glavnim jelima najviše su zastupljeni specijaliteti od junećeg, jagnjećeg i svinjskog mesa, kao i jela iz mibrasa peći među kojima su i nadaleko hvaljene brizle. Tu je i riblji meni, kao i poneka pasta, uz, nažalost, vrlo malo opcija za vegetarijance.

U meniju postoji i opcija degustacije sa uparivanjem hrane i vina, a vrlo je pohvalno što uz svaku stavku u jelovniku stoji i preporuka za tip vina.

I za kraj: domaćini će rado primiti i one koji dođu bez rezervacije, ali tokom vikenda i praznika može im se dogoditi da u prostranom restoranu ne zateknu nijedan prazan sto. Zato – rezervacije je bolje smatrati obaveznim.

Još dobrih restorana