Selo Kremna, Tara
066 33 46 46
www.kremnaconcept.com
Između Tare i Mokre Gore, u selu Kremna, u idiličnom ambijentu, na placu od sedamdeset ari nalaze se tri planinske kućice, od kojih je u jednoj restoran
Radgost, ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina
Vino & Fino. Iza cele priče stoji kuvar
Nemanja Janković koji je prodao sve što je imao da bi se sa suprugom i decom iz Beograda preselio na Taru i započeo ugostiteljski biznis o kome je dugo maštao.
Oko imanja u kome se nalaze restoran i preostale četiri kućice za smeštaj nema nikog, osim prirode, a i na imanju je, kaže Nemanja, sve u skladu sa prirodom.
Kako je i na meniju - sve je domaće i autentično, sa lokalnim namirnicama koje se nabavljaju u krugu od pedeset kilometara od Tare. Ovde je upravo namirnica u fokusu i njen ukus, bez preterano složene termičke obrade. Jelovnik se menja sezonski, a na samom imanju uzgajaju svoje povrće i začine.
Sporo pečenu, sočnu jagnjetinu obavezno probajte ovde, kao i teleći ramstek okupan u domaćem maslacu iz Kosjerića. Pored ove mesne raskoši, spremite se i da budete oduševljeni i običnim krompirićima koji ovde imaju rajski ukus – prvo tri puta prženi, a onda posluženi u pretopu!
Signature jelo
Kremna Concepta je butkica sa mlincima u bešamel sosu, poslužena sa renom i karamelizovanim lešnicima - budi sva čula! Za kraj, tu je i čokoladni sufle sa domaćim sladoledom od vanile i sosom od malina sa imanja. Ovde možete da uživate i u hladno ceđenim sokovima od voća sa Tare, kao i u oko tridesetak etiketa vina isključivo iz Srbije... I u neverovatnoj prirodi i pogledu od milion dolara, samo imajte na umu prilikom posete da Radgost može da primi 25 gostiju, i da ima specifično radno vreme - otvoren je od srede do nedelje, od 13 do 20h.