Beogradska 29, Inđija
063 1020 040
nest@hogo.rs
Osim što je novi inđijski hotel
Hogo, doneo iznenađjuće visok kvalitet soba, servisa i usluge tamo gde to, možda, nismo očekivali, on je i značajno obogatio gastronomsku scenu svojim restoranom
Nest. Ukratko, Nest je mesto zbog kog vredi upaliti automobil i odvesti se u Inđiju iz Novog Sada ili Beograda samo zbog večere ili ručka. Njihova istinski autorska kuhinja nije previše pretenciozna, ali je autentična, tehnički savršeno izvedena, klasično internacionalna i istovremeno oslonjena na lokalne tradicije i namirnice.
Budući da se Nest nalazi u šetačkoj zoni u centru grada, nije čudo što je brzo postao loklani hit. Hranu ovde priprema kuvar Stefan Stojanović, uz iskusne savete šefa Filipa Milovanovića, F&B menadžera hotela - koji je, inače, radio i sa čuvenim Čarlijem Troterom u Čikagu.
Postavka je elegantna, ali ne previše uštogljena, ambjent u smirenim pastelnom tonovima, a ponuda u baru i na vinskoj karti široka i kompetentna. Možda je vinska karta i previše široka za ovakav tip lokala, ali zato je tu sjajan tim somelijera da pomogne u izboru. Celim timom i postavkom upravlja Dimitrije Erdeljan, menadžer hotela i iskusni ugostitelj sa vizijom.
Recimo da su hrana i postavka u Nestu dobar primer kako bi trebalo da izgleda visoka bistronomija: svaka namirnica je sa jasnim poreklom, kuvanje je veoma precizno, a na tanjirima završavaju prave srčane porcije ukusne i autentične hrane.
Od ribe, u ponudi su slasni dunavski smuđ, pastrmka sa mediteranskim pirinćem, bademima i sosom od pečene paprike, šaran sa đuvečom od ječma...Od svinjetine, ovde ćete naći jela od mangulice, kao što je tomahavk odrezak, a jedini delikates od "obične" svinje je mekani i sočni odrezak od vrata. Ako ste za lakše zalogaje, naša preporuka ide za gratinirani plavi patlidžan sa kus kusom, povrćem i sosom od pečene paprike. Iako nisu uvek na meniju, obavezno pitajte za jagnjeće kotlete – izvanredni su!
Kao i restoran, i ceo hotel je vrhunski uređen sa merom i ukusom. Dizajn potpisuje Beba Bobić, arhitektica koja živi i radi u Dubajiu, a koja je inspiraciju za Hogo i Nest pronašla u zelenim, žutim i toplim bojama ravnice i suvoj zemlji, pa tako one preovlađuju u enterijeru. Sobe su prostrane i udobne, opremljene kvalitetnim nameštajem, a hotel poseduje i spa centar sa dovoljno velikim bazenom, cigar salon, salu za privatno ručavanje i salu za sastanke.