Gospodar Jevremova 25, Beograd
069 533 4781
Ako ste makar jednom u poslednjih godinu dana prošetali Jevremovom ulicom na Dorćolu, nema šanse da niste primetili skupinu ljudi na ulici koja stoji i strpljivo čeka da se oslobodi sto, i to u poprilično velikom lokalu – u bistrou
June, ovonedeljnom restoranu nedelje po izboru magazina
Vino & Fino.O ovom mestu smo već pisali neposredno nakon otvaranja, i tada smo primetili da je ovo bio “najruskiji” od svih ruskih lokala koje smo tada obišli jer su gosti bili isključivo Rusi. Međutim, godinu dana kasnije situacija se dosta promenila, te je sada June podjednako i srpski i ruski, mesto koje je Dorćolcima postalo nezaobilazno.
Prostran i veoma svetao lokal na dva nivoa konstantno je krcat gostima, a naročito u jutarnjim satima, u vreme kada se služi doručak. Veliki prozori se potpuno otvaraju i daju mogućnost sedenja na niskim stolicama praktično u samom prozoru, što je i deo bašte samog lokala.
Restoran ne služi hranu od 15 do 16 sati, već se tada radi priprema za večeru koja se završava u 22 sata. I jelovnik je podeljen u skladu sa radnim vremenom - na jutarnji i večernji.
Jutarnji meni podrazumeva slane i slatke varijante doručka, njihov savršen hleb od kiselog testa uz komadić putera, koji isto sami prave. Ovde možete i da jedete jaja na bezbroj načina, da probate sirniki pogačicu, uživate u klasičnom engleskom doručku posluženom uz kimči - i sve je veoma lepo servirano, i jako ukusno. Uz doručak se piju sveže ceđeni sokovi i potpuno bezbojne limunade sa voćem, alojom verom, nanom, ili
belini i aperol špric.
Espreso je takođe odličan, a u ponudi su i raznorazni interesantni napici na bazi kafe. Osoblje je veoma ljubazno i brojčano dosta jako, te je usluga brza i tačna.
Večernji jelovnik je dosta sveden, sa svega nekoliko glavnih jela i par startera. Sjajan je krompir “u hiljadu listića” sa tartufima, kao i ručno rađene njoke u varijatni autentične karbonare. Uz čašu vina, ovde možete naručiti pršut i sir, ili masline, i na kraju veče završiti savršeno kremastim
Flan Patissier kolačem.