Radnička 27
011/355-12-68
Malo je ugostitelja u Beogradu kao što su
Duško i Jovica Vlaović, vlasnici konobe
Gušti mora. Uspeli su onome što bi malo kome pošlo za rukom - da naprave ekskluzivan riblji restoran na mestu na kome su im mnogi predviđali propast.
Duško je zadužen za servis i u tome dominira, dok je Jovica šef kuhinje i kad god da dođete oni su uvek tu - žive pravi ugostiteljski život. Posvećeni su do beskraja poslu kojim se već više od dvadeset godina uspešno bave, a to se itekako oseća, prvo pri samom ulasku u restoran gde će vas dočekati na vratima, pa potom i na tanjirima šefa Jovice.
Gušti mora su jedan od retkih restorana u Beogradu koji na meniju imaju svežu jadransku ribu Jadrana. Ona se dva puta nedeljno doprema u Beograd direktno sa morske obale. Na meniju ćete tako ovde zateći razne morske delicije, prstace, Jakobove kapice, pa čak i
dry aged ribu koja odležava u restoranskoj komori, a degustiranje je najbolje da započnete karpaćom od jadranske ribe ili gambora.
Jela se pripremaju sa akcentom na jednostavnost prilikom kuvanja, i sa naglaskom na samoj namirnici i njenom kvalitetu, uz poseban jadranski "tvist" šefa kuhinje. Vrhunsko kuvanje prati i odlična selekcija vina, a sve to se dešava u dve elegantno uređene sale za ručavanje, od kojih je u jednoj zabranjeno pušenje.
Gušti mora se nalaze i u Mišlenovom vodiču, i visoko kotiraju u vodiču Gault & Millau, a u poslednjih nekoliko meseci imali su i veoma zapažene večere na kojima su ukrstili varjače sa drugim renomiranim beogradskim kuvarima.