Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Gušti mora
restoran nedelje restoran nedelje gušti mora vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje gušti mora vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje gušti mora vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Gušti mora

Radnička 27
011/355-12-68
Malo je ugostitelja u Beogradu kao što su Duško i Jovica Vlaović, vlasnici konobe Gušti mora. Uspeli su onome što bi malo kome pošlo za rukom - da naprave ekskluzivan riblji restoran na mestu na kome su im mnogi predviđali propast.

Duško je zadužen za servis i u tome dominira, dok je Jovica šef kuhinje i kad god da dođete oni su uvek tu - žive pravi ugostiteljski život. Posvećeni su do beskraja poslu kojim se već više od dvadeset godina uspešno bave, a to se itekako oseća, prvo pri samom ulasku u restoran gde će vas dočekati na vratima, pa potom i na tanjirima šefa Jovice.

Gušti mora su jedan od retkih restorana u Beogradu koji na meniju imaju svežu jadransku ribu Jadrana. Ona se dva puta nedeljno doprema u Beograd direktno sa morske obale. Na meniju ćete tako ovde zateći razne morske delicije, prstace, Jakobove kapice, pa čak i dry aged ribu koja odležava u restoranskoj komori, a degustiranje je najbolje da započnete karpaćom od jadranske ribe ili gambora.

Jela se pripremaju sa akcentom na jednostavnost prilikom kuvanja, i sa naglaskom na samoj namirnici i njenom kvalitetu, uz poseban jadranski "tvist" šefa kuhinje. Vrhunsko kuvanje prati i odlična selekcija vina, a sve to se dešava u dve elegantno uređene sale za ručavanje, od kojih je u jednoj zabranjeno pušenje.

Gušti mora se nalaze i u Mišlenovom vodiču, i visoko kotiraju u vodiču Gault & Millau, a u poslednjih nekoliko meseci imali su i veoma zapažene večere na kojima su ukrstili varjače sa drugim renomiranim beogradskim kuvarima.

Još dobrih restorana