Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Deurić
restoran nedelje restoran nedelje deurić vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje deurić vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje deurić vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Deurić

Mala Remeta, Fruška gora
063 570 108
www.vinarijadeuric.com
Sunce, proleće i najavljene letnje temperature za ovaj vikend prosto mame na beg iz grada, a mi za vas imamo jednu odličnu preporuku - restoran vinarije Deurić, naš ovonedeljni restoran nedelje, sa prostranom, zelenom i lepo uređenom baštom koja je pre par dana otvorila sezonu i odmah počela da radi punim kapacitetom.

Vinarija i restoran nalaze se kraj Male Remete na Fruškoj gori, sa pogledom na planinske obronke, a kod njih možete i da prespavate budući da imaju i nekoliko apartmana.

Hrana je lokalna, iskrena i autentična, napravljena sa ljubavlju i umećem. Kozji i kravlji sirevi stižu iz mesta Jazak, mesni delikatesi iz Laćarka, a poseban specijalitet predstavljaju domaće kobasice punjene sirom sa prilogom od karamelizovanog luka i domaćih jabuka koje rastu u njihovim voćnjacima nadomak restorana. I to nije kraj u uživanju u jabukama: apetit će vam verovatno najbolje otvoriti autorski, jako dobar Deurićev kalvados Pulinero CalvaDog, fruškogorsku verziju normandijskog žestokog pića koje se pravi destilacijom jabukovog vina - cidera.

U restoranu vinarije Deurić možete da pojedete i dobru butkicu u sosu od rena sa sirom ili slasan i mekan juneći gulaš, dok će vam vikendom na raspolaganju biti i još neka jela koja se ne nalaze na redovnom jelovniku, poput takozvanog fruškogorskog slajsa odnosno panirane tirolske plećke, poslužene na kremi od spanaća i parmezana, ili vrlo lepo pripremljenog grilovanog brancina.

Od poslastica, lenja pita od jabuka je obavezna, i za prvi, i za drugi, i za treći, i za…svaki put!

Još dobrih restorana