Početna»Fino»Restoran nedelje»Project 72
restoran nedelje project 72 vinski magazin vino finorestoran nedelje project 72 vinski magazin vino finorestoran nedelje project 72 vinski magazin vino fino

Project 72

Kosovska 15a, Novi Sad
www.project72.rs
021 6572 720
Lokalno, sezonsko i organsko možda su najbolji termini koji opisuju Project 72, inovativni novosadski restoran, mesto koje gostima nudi tradicionalna, gotovo zaboravljena srpska jela rekonstruisana i predstavljena na moderan način.

Namirnice koje se koriste u pripremi su domaće, najvećim delom su iz organske i biodinamičke proizvodnje, a takva je i vinska karta – sastavljena uglavnom od lokalnih etiketa sa Fruške gore.

Project 72 se nalazi u centru Novog Sada u autentičnom prostoru koji su sa puno kreativnosti osmislili poznati novosadski umetnosti. Ovo, zaista, nije restoran u koji se dolazi slučajno, uostalom, kao što mu i sam slogan kaže. I ujedno - to je mesto koje jednako vole i lokalci i turisti, slikari i glumci, gurmani i hedonisti.

Gastronomski, Project 72 je dosta unikatan. Kada je reč o namirnicama biljnog porekla ovde se neguje koncept root-to-leaf, a kada je meso u pitanju nose-to-tail, što podrazumeva da od biljaka i mesa sve bude iskorišćeno i da se bacanje hrane svede na minimum. U kuhinji restorana, svaki dan, ručno se prave testenine, peciva i hleb, a svakog jutra se „na lagano“ stavi i domaća supa da se krčka. Glavnih jela na meniju je svega nekoliko - pačetina, svinjetina, jagnjetina, piletina i smuđ iz Tise.

Ovde ćete posebno uživati u sporo kuvanom telećem jeziku koji se služi uz fermentisanu rotkvicu i mus od rena, a uz dobro lokalno vino ili pivo ceo gastronomski doživljaj biće totalno zaokružen.

Još dobrih restorana