Početna»Fino»Restoran nedelje»Pizza bar
restoran nedelje pizza bar vinski magazin vino finorestoran nedelje pizza bar vinski magazin vino finorestoran nedelje pizza bar vinski magazin vino finorestoran nedelje pizza bar vinski magazin vino fino

Pizza bar

Bulevar Mihajla Pupina 165v
011 222 54 67
www.pizzabar.rs

Izbor baš ovog restorana, o kome smo mnogo i često pisali, za naš „restoran nedelje“ na još jednom „od novih početaka“ našeg portala, nikako nije slučajan. Jednostavno i jedinstveno, Pizza Bar je svojim profilom i konceptom, ponudom i stalnim proširenjima ponude, (u)činio da ovo mesto itekako bude živo i dinamično, uvek puno i prepoznato od vrlo široke i ništa manje raznolike publike. Neposredan povod ovom izboru je novi, prolećno-letnji meni koji je i fokus našeg teksta.

Dakle, dva puta godišnje, istrajno i inspirativno, maštovita ekipa iz Pizza Bara sprema neke sasvim nove kreacije čime ponudu čini i sezonski aktuelnom i stalno privlačnom. Kao i do sada, okosnica menija ostaje ista, ali su neke nove namirnice i nova ukrštanja ukusa inspirativna tema koja kao rezultat ima niz novih favorita.

U delu za doručak nove su slatke prženice sa šumskim voćem, pažnju privlače frittata wafle i palenta sa različitim prelivima, dok je među sendvičima potpuno nov bacon halumi sa Cezar dresingom. U odeljku sa supama uveden je boršč, kao idealan predlog za letnje dane, sa puno povrća i cveklom koja daje karakterističnu boju i ukus, dok brokoli-gorgonzola potaž ostaje najubedljivija opcija. Halloumi sir i njeguška kobasica pokazaće se kao dobitna kombinacija i u verziji salate i kroz sasvim novu picu Greek special, kao što je među novitetima i nekoliko jela sa ramstekom. Među salatama to je Foccacia sa ramstekom i parmezanom, a u Meat Street segmentu ramstek u Jack Daniels sosu, odnosno ramstek skalopine. Ćuretina je takođe nov stanovnik ovdašnjeg menija u formi paste sa ćuretinom, tikvicama i dimljenim sirom, kao i u formi medaljona sa povrćem.

Epitet najmoćnijih jela mogla bi poneti nova, unapređena verzija burgera sa JD sosom i domaćim čipsom, kao i pica Porketa sa začinjenim svinjskim mesom, ljubičastim lukom i orijentalnim dresingom, a naša preporuka je da pica na ovom mestu uvek bude Chicago style. Bez obzira kako i koliko krenuli u istraživanje slanih noviteta, obavezno ostavite mesta za slatki deo ili dođite samo na kolače. Sasvim nov je New York style cheese cake sa kruškom i čokoladnim sosom, seoznski je tart sa jagodama i korom od oraha, a novi su i parfe od čokolade sa voćem i pistacio biscuit panacota, dok listu ovdašnjih klasika upotpunjuju „hiljadu listića“, terin od čokolade, sufle i ferrero latte. Široka karta pića, brzo i ljubazno osoblje, te prijatna bašta su ono na šta smo navikli i što se podrazumeva...Dakle: uvek nov i uvek pun i uvek jako dobar: Pizza bar.

Još dobrih restorana