Omladinskih brigada 86ž, West 65, Beograd
011 4070 523
vuk@pinot.rs
Na radost mnogih ljubitelja dobre hrane i vina,
Vuk Vuletić odnedavno je ponovo u ugostiteljstvu. Najbolji somelijer Srbije nedavno je postao suvlasnik restorana
Pinot u novobeogradskom naselju West 65, koji od prvog dana radi punim kapacitetom. Pinot je moderan bistro u kom se nude autorska jela napravljena od domaćih, sezonskih namirnica. Sam pristup kuvanju oslanja se na francusku tradiciju, pod vođstvom mladog i talentovanog šefa kuhinje
Luke Miletića.
Jelovnik je sveden, ali ovo mesto ionako ne funkcioniše prema jelovniku, već uglavnom prema usmenoj preporuci i dnevnoj ponudi jela koja, opet zavise od nabavke i dostupnih namirnica. Tako na primer, u aprilu i maju ovde ste mogli da probate jela sa smrčkom ili šparglom, dok su sada vođstvo preuzeli mladi grašak i boranija: grašak za grickanje, poput popularnog edamamea, i čips od takozvane olovka boranije sa fenomenalnim autorskim sosovima.
Kod Vuka u ponudi nema klasičnog bifteka i ramsteka, kao što biste možda očekivali na ovakvom mestu, ali umesto toga, ovde se služe ukusni jagnjeći pikljevi i najsočnija svinjska rebra koja ćete ikada probati. Biftek se služi samo kao tartar i opet na totalno drugačiji način – iseckan na krupno i sa nesvakidašnjom kombinacijom začina.
Očekivano, Pinot ima i veoma ambicioznu, autorsku vinsku kartu sa oko 130 različitih etiketa, od kojih čak dvadeset i pet možete da naručite na čašu. Vuletićeva ponuda vina je pokazna vežba kako vinska karta treba da izgleda kada je ne prave distributeri već neko ko voli, poznaje i veruje u dobra vina. Zato ovde ima i asirtika, i prokupca, i Alto-Adiđea, i Fruške Gore.
Pinot je sa stilom uređen restoran, sa 36 sedećih mesta unutra i 55 u bašti, koji, pored odlične hrane, probranog vina i gostoprimljivosti domaćina i svih zaposlenih, može da se pohvali i zaista lepim i prijatnim enterijerom koji krasi veliki
community sto izrađen od stogodišnjeg hrasta, idealan za degustacije i višesatna druženja što je ovde, praktično, imperativ.