Svetog Save 20, Beograd
065 5598369
nomadbistro21@gmail.com
Oni su moderni, originalni i relativno novi na domaćoj gastro sceni, ali i više nego dobri da ove nedelje ponesu titulu restorana nedelje po izboru magazina
Vino & Fino. Reč je o
Nomad Bistrou, mestu u kome se jede hrana inspirisana Mediteranom i ispijaju kraft kokteli. To je jedan sasvim super bistro, sjajnog dekora i odlične atmosfere, restoran u kome su gostoprimstvo i zadovoljstvo gosta imperativ.
Nomad Bistro je mesto o kome se trenutno priča, a po svemu do sad viđenom i probanom, definitivno mesto koje ćemo tek obožavati i rado mu se vraćati u budućnosti. Svako jelo i svaki koktel ovde imaju ono nešto, autorsko i drugačije, što u isto vreme i privlači i zadržava gosta, i sa snažnim akcentom na lokalnom proizvodu i malim, domaćim proizvođačima.
Na meniju inspirisanom sa 23 zemlje Mediterana nalaze se toskanska rebra i domaća kazareće pasta sa dimljenom buratom kao odličan omaž Italiji, razne mazalice u slavu Grčke i Libana, španski kroketi i orada sa kuskus salatom koja ukusom i mirisom vodi direktno u Maroko. Ipak, dve stavke sa menija posebno se izdvajaju - prvo golicaju maštu, pa posle i nepca: domaća, ručno rađena kobasica sa italijanskim montasio sirom i fenomenalan burger u dimu, zaštitni znak šefa kuhinje
Nemanje Uzelca. Oba jela su svojevrsni mesni delikatesi, napravljeni od lokalnih, proverenih sastojaka, i naša topla preporuka kada je ovo mesto u pitanju.
Vinska karta je veoma pažljivo osmišljena, a ovde su do sada uspešno priredili i nekoliko vinskih večeri uz specijalno kreirane degustacione menije.