Početna»Fino»Restoran nedelje»Le Klok
restoran nedelje le klok vinski magazin vino finorestoran nedelje le klok vinski magazin vino finorestoran nedelje le klok vinski magazin vino fino

Le Klok

Prote Mihaldžića 6, Novi Sad
064 8867 667
bistro@leklok.rs
Bistro o kome se najviše priča ovih dana, nova, sjajna zvezda novosadske gastro scene, Le Klok, otvoren je u aprilu, nakon godinu i po dana pripreme i jednog veoma uspešnog pop up projekta na Fruškoj gori, kuće Le Klok. U kući je kroz originalne set menije isprobavano više od 150 različitih jela, od kojih su, inspirisani utiscima gostiju, šefovi kreirali meni u bistrou.

Le Klok nije isključivo francuski bistro, ali umnogome koketira sa Francuskom. Dok se u pozadini čuje muzika Edit Pjaf, na sto vam stiže originalna francuska supa od luka napravljena onako kako se to radi u francuskim domaćinstvima. Luk kao najvažnija komponenta ove supe dinsta se osam sati, pa tek onda sledi ostatak pripreme.

Ovde se jedu i sočni juneći repovi bez kostiju prekriveni pečenim celerom, mekane pačije grudi poslužene na pireu od bundeve, dok je ubedljivo najveća zvezda aktuelnog, prvog menija ovog bistroa – dvostruko zapečeni sufle od kozijeg sira čiji su recept vlasnici restorana otkrili u Americi tokom višegodišnjeg rada na kruzerima. Dva puta je zapečen, spolja je krckav, a unutra mekan i sočan i raspametiće sve ljubitelje sira. Ovde možete da probate i savršeno kremasti rižoto sa mariniranom bundevom i parmezanom starim 24 meseca. Svakoga dana, u kuhinji bistroa Le Klok prave se i hlebovi od kiselog testa.

Prilikom kuvanja koriste se francuske tehnike, dok su namirnice isključivo lokalne, od proverenih, malih proizvođača. Jelovnik je dosta sveden, sa ukupno dvadesetak jela koja se menjaju sezonski, dok se na vinskoj karti nalazi najviše etiketa iz Srbije, uz nekoliko probranih italijanskih i francuskih vina.

Za tačno šest meseci od kada je otvoren u Novom Sadu, zahvaljujući sjajnom timu kuvara, veoma posvećenim vlasnicima i, pre svega, kvalitetnoj i dobroj hrani, Le Klok je uspeo da se pozicionira na domaćoj restoranskoj sceni, sasvim dovoljno da zaintrigira i Beograđane i goste iz drugih gradova koji specijalno zbog Le Kloka dolaze u Novi Sad.

Bistro se nalazi ispod Petrovaradinske tvrđave, u zgradi iz 1820. godine, zaštićenoj kao spomenik kulture. Radno vreme je od podneva do 23 sata.

Još dobrih restorana