Početna»Fino»Restoran nedelje»Josephine
restoran nedelje josephine vinski magazin vino finorestoran nedelje josephine vinski magazin vino finorestoran nedelje josephine vinski magazin vino finorestoran nedelje josephine vinski magazin vino fino

Josephine

​Kralja Milutina 33, Beograd
062 700 800
www.josephinebelgrade.com
Za kratko vreme izgradivši reputaciju autentičnog mesta sa izvrsnom autorskom kuhinjom, raskošnom vinskom kartom i barom koji nudi koktele nekih od najboljih beogradskih bartendera, Josephine je restoran kome se rado vraćamo od kada se otvorio pre nešto više od godinu dana.

Čak i u ovom izazovnom periodu, dok pažljivo biramo mesta u kojima ćemo potrošiti vreme, Josephine se nameće kao jedan od prvih izbora, zahvaljujući svojoj lepoj i veoma udobnoj bašti, pozicioniranoj u srcu grada, sa zadnje strane čuvenog art deko zdanja, a opet ušuškanoj u zelenilo. Isto kao i u impozantnoj unutrašnjosti lokala, i bašta je opremljena pažljivo odabranim, kvalitetnim i nadasve elegantnim nameštajem, velikim barom i diskretnim detaljima koji zaokružuju celinu.
.
Savršen servis u pravom smislu te reči, sa osobljem koje apsolutno vlada materijom i ume da vodi gosta i kroz jelovnik i kroz karte pića, samo pojačava kompletan utisak i čini da se lako prepustite čulima. Zvezde jelovnika, o kojima smo na našim stranicama već pisali, i dalje su jednako briljantne.

Ovde svakako treba početi od doručka, bogate ponude hrskavih bageta, tostova, svežih salata, brioša, avokada, lososa, domaćeg putera, organskih jaja, vrhunske pršute, znalački pripremljenih kremastih sosova i distinktivnih sireva.

Tokom dana, za lagani ručak ili tokom lenjog popodneva, uz čašu vina ili koktel, ovde se uživa u lakim zalogajima i snekovima. Preporučujemo njihovu hrskavu tempuru ili ručno sečeni i decentno začinjeni tartar biftek poslužen uz prepečeni brioš. Tu su i izvrsne salate, od kojih se nama posebno dopada ovdašnja verzija Waldorfa, kao i Josephine salata sa lososom. Ako volite tu vrstu fuzije koja naginje ka Istoku, ne preskočite pačiji file sa soba nudlama!

U kuhinji ovog restorana pripremaju i se izvanredne, sveže, ručno rađene paste koje dolaze u tek nekoliko opcija, dovršene svedenim, ali vrhunskim sastojcima, naglašenih izvornih ukusa. Baš onako kako bi sa pastom jedino i trebalo da bude!

Među ozbiljnijim zalogajima zvezde su: hobotnica Madame Ursula, dobaći burger u briošu i jagnjeća plećka s mladim graškom. Jagnjetina se jednostavno topi na jeziku i lepi za prste i nepca! Ipak, Josephine je mesto poznato po odrescima, zrelim, odležalim i pefektno pečenim. Možete da birate između delikatne srpske simentalke, intenzivnog New York strip odreska ili urugvajskog Black Angusa.

U svakom slučaju, njihov jelovnik za puni opis traži još prostora koji ovde nemamo, još samo da se na kraju osvrnemo na slatkiše. Moćni čokoladni kolač i jednostavna, slasna pita od jabuka su naši favoriti, ali lista je i ovom slučaju mnogo duža i predstavlja još jedan jak razlog da da se prolećno popodne provede u Josephine bašti.

Još dobrih restorana