Početna»Fino»Restoran nedelje»Giulia
restoran nedelje giulia vinski magazin vino finorestoran nedelje giulia vinski magazin vino finorestoran nedelje giulia vinski magazin vino finorestoran nedelje giulia vinski magazin vino fino

Giulia

Bulevar Vudroa Vilsona 12, TC Galerija
011 618 55 67
www.giulia.rs
Zaista je retko u Srbiji naći restoran koji se nalazi u sklopu nekog tržnog centra, a da je to ozbiljan ugostiteljski koncept. Takav jedan lokal nalazi se u Beogradu, u trenutno popularnom ugostiteljskom delu grada i ime mu je Giulia. Reč je o dosta dobrom restoranu italijanske kuhinje, veoma luksuzno uređenom mestom, sa velikom baštom i pogledom na reku, dobrim osobljem, mladim i talentovanim šefom kuhinje i menadžerom sa iskustvom od dvadeset godina u ugostiteljstvu. Ovo sve, uz novi, sveži meni, lansiran pre samo nekoliko dana, razlog je za našu ovonedeljnu preporuku.

No, hajde da krenemo od početka. Bez obzira što je smešten u tržnom centru, kada uđete u restoran, odmah ćete izgubiti utisak da ste u šoping zoni, jer je potpuno zatvoren i odvojen od butika. Enterijer je i pomalo prefinjen i pomalo šik, veoma prostran i u njemu ima mesta za oko sto gostiju unutra, dok u bašti još toliko gostiju može da stane. Prvo što ćete primetiti je dugačak mermerni šank, uz dosta dobru postavku u sali. Stolovi su veliki i između njih je dovoljno prostora da gosti mogu da imaju intimu, stolice su veoma udobne, a sam servis je na veoma visokom nivou.

Ipak, hrana je to što nas je opredelilo da ovom restoranu dodelimo titulu najboljeg u prošloj nedelji, i naravno šef kuhinje, mladi Strahinja Milenković koji je zanat pekao u hotelima Square Nine u Beogradu i Kempinski u Portorožu, kao i u poznatom restoranu Landerik u Ljubljani. Njegov zaštitni znak su ručno rađeni, sočni i sveži ravioli punjeni junećim repom, posluženi uz ukusni krem od šargarepe i patlidžana. Od glavnih jela sa novog menija, osobuko sa domaćim njokama definitivno je pun pogodak. Ovde možete da probate i dosta kvalitetne komade odležalog mesa, i od morskih specijaliteta brancina, tunu i hobotnicu.

Ceo meni je lepo sveden i podeljen na glavna jela, ručno pravljenje paste i rižota, i desetak pica napravljenih na šamotu. U pitanju je napolitanski stil i margarita je dosta dobra, mada ipak, naša preporuka ide za picu sa specifičnim spojem aroma gorgonzole, kruške, spanaća i gvanćalea. I na kraju, sladoled na florentinski način – pravi, pravcijati đelato i autentičan i veoma ukusan tiramisu razlog su više za posetu ovom restoranu, naročito u ovim sunčanim februarskim danima.

Još dobrih restorana