Početna»Fino»Restoran nedelje»FIG - novi dragulj Fruške gore
restoran nedelje fig - novi dragulj fruške gore vinski magazin vino finorestoran nedelje fig - novi dragulj fruške gore vinski magazin vino finorestoran nedelje fig - novi dragulj fruške gore vinski magazin vino finorestoran nedelje fig - novi dragulj fruške gore vinski magazin vino fino

FIG - novi dragulj Fruške gore

Manastirska 35, Rakovac
066 86 51 342
fig.rs
Okružen gustom šumom, sa fenomenalnim, prostranim dvorištem, novi gastronomski dragulj Fruške gore, restoran FIG, nalazi se u selu Rakovac, u okviru kompleksa gde su smeštene vinarije Imperator i Salaxia. Iako je otvoren krajem maja, po prvim kritikama, a pre svega po konstantno popunjenim kapacitetima, već se urezao na gastro mapu Srbije. U debeloj hladovini vetrić konstantno pirka, atmosfera je opuštena, a osoblje uslužno i ljubazno. Na čelu kuhinje je talentovani Marko Aćimović, šef sa bogatim međunarodnim iskustvom, dok je vođenje restorana prepušteno iskusnom menadžeru Darku Kalabi.

Kuhinja je sasvim autorska i koketira sa visokom gastronomijom, sa velikim akcentom na domaće, lokalne proizvode i sezonske namirnice. Dakle, sve što stigne na tanjiru znajte da je sveže, kvalitetno, domaće i uzgojeno tu, na Fruškoj gori ili njenoj okolini. Hlebovi se ovde peku svakog jutra, a sa njima i počinje svaki obrok, uz komadić izvrsnog maslaca i nekoliko minijaturnih predjela poput domaćeg kozjeg sira sa kruškom, čisto da nagoveste šta sve možete da očekujete, a očekujte neočekivano!

Verovatno najbolja gibanica koju ćete ikada probati u domaćim restoranima, sa četiri vrste sira, na sto stiže u onome u čemu se pekla, vruća i fenomenalna, sa krckavim koricama i sa puno dobrog sira, poslužena uz mlaćenicu sa uljem od sremuša koja joj odlično pristaje. Osim gibanice, koja je možda i nenamerno postala prva zvezda ovog mesta, nikako ne propustite ni da probate ručno rađene kapelete punjene pečurkama, kao ni sjajni patlidžan nafilovan dimljenim kozjim sirom, suvim grožđem i lešnicima, jelo inspirisano Sicilijom, mestom u kome je šef kuhinje dugo godina živeo i radio.

Takođe, fino začinjeni i krupno seckani (naravno, ručno!) tartar biftek sa domaćim brioš testom bio je perfektan, kao i mekani svinjski kotlet sa sosom od crnog bibera – mek, sočan i ispečen tačno kako bi trebalo. Na sve to, naš mali novinarsko – gurmanski tim siguran je da smo pojeli najbolje pripremljene pačije grudi u Srbiji do sada! Roze, pune ukusa, sa intrigantnim istočnjačkim tvistom u začinima, doslovno su se topile na nepcima.

Od poslastica, ovde možete da birate između kremaste maline i vanile sa hrskavim koricama i veoma intenzivne čoko kocke – i ni sa jednim nećete pogrešiti.

Restoran radi svakog dana, osim ponedeljkom, ali se nedeljom ovde krčka malo drugačija i opuštenija priča od uobičajene, pa tada možete „ubosti“ sočnu jagnjetinu ili teletinu posluženu sa šufnudlama, a možda čak i rečni bujabez napravljen od smuđa i druge sveže dunavske ribe.

I još nešto, ako niste sigurni odakle naziv FIG, pa pretpostavljate da je od engleske reči za smokvu, nije – FIG je skraćenica od Fruška gora i gastronomija.

Još dobrih restorana