Početna»Fino»Restoran nedelje»Epigenia
restoran nedelje epigenia vinski magazin vino finorestoran nedelje epigenia vinski magazin vino fino

Epigenia

Resavska 25
011 323 81 85
www.epigenia.rs
Puna srca, punog stomaka i posle niza senzacija na nepcima, priznajamo da nas dugo jedan prostor nije ovako impresionirao kao što je to slučaj sa ovim wine & tapas barom. Restaurirana fasada u Resavskoj ulici samo nagoveštava ono što sledi kada uđete u dvorište. Čudesan utisak da ste negde sasvim izvan centra grada, daleko od tramvaja, trolejbusa i gradske vreve, a opet ste tu, u srcu metropole, u bašti u kojoj se čuju zrikavci i u kojoj svaki detalj i zalogaj imaju svoju priču. Stabla maslina od 300 godina, masivni drveni stolovi, cigla i začinsko bilje posađeno u sredini stola, samo su neki od detalja u povelikom restoranu sa pripadajućim fascinantnim podrumom, kao i u pomenutoj bašti . Ime restorana direktno asocira na Topličke vinograde, odnosno njihovu liniju premijum vina, koji i stoje iza ovog mesta na svaki način, zaokružujući doživljaj selekcijom svojih vina. Sa druge strane, tu je selekcija odličnih tapasa. Tu su pincho de verdura (krem od vrganja, krem od patlidžana, bri sa džemom od kupina...), zatim oni sa mesom (rozbratna, pileća džigerica, pršuta...) ili pak zalogaji od plodova mora (hobotnica, tuna, losos). Na tom tragu potpuno senzacionalan bio je triling morskih specijaliteta gde je zaista nemoguće odrediti da li je bila bolja hobotnica, pikantni pil-pil gambori ili pak tataki tuna. U mesnom delu povratak u Srbiju kroz sjajne jagnjeće kobasice, tu su i ćevapi, ali i vrlo dobar mini burger. Moćan čokoladni mus u zemljanoj posudi ili pak čokoladne praline u nekoliko ukusa samo potvrđuju celokupan ugođaj. Iskrena i topla preporuka za fini gastro miks Španije i Srbije, kopna i mora, za bekstvo iz grada u srcu grada.

Još dobrih restorana