Mileševska 39, Beograd
065 3830165
www.restorandimitrije.rs
Konačno su beogradski gurmani i ljubitelji dobrih odrezaka dočekali da se
Dimitrije preseli u veći i komotniji prostor. Novi, veoma lep i svetao lokal nalazi se na Vračaru, u istoj ulici u kojoj se do nedavno nalazio stari restoran. Prostor je sav u staklu, sa otvorenom kuhinjom, besprekornom postavkom i modernim servisom.
Stari Dimitrije otvoren je kao picerija, ali se u njemu veoma brzo usavršila priprema vrhunskih odrezaka, pa je za kratko vreme postao premali za sve gladne i željne dobre hrane. Preseljenje u veći prostor zaista je bilo očekivano, a ljubav prema dobroj i kvalitetnoj hrani ovde se odmah vidi, „sa vrata“. Vitrina za odležavanje mesa i mašina za sečenje pršute, kao i impozantne etikete vina na policama dobro naslućuju šta se kod Dimitrija jede i pije.
Dakle, ovde možete da probate vrhunske italijanske i španske delikatese, uživate u sjajnom izboru sireva, isprobate ukusne ručno rađene testenine i odlične pice. Ipak, odležali komadi mesa su nešto zbog čega se ovde dolazi. Od domaćih odrezaka do
Black Angusa, sve je na zavidnom nivou, a kada je prilika, ovde će vam ponuditi i
wagyu odrezak. O poreklu namirnica nema razloga za brigu jer za njihovu nabavku i autentičnost garantuje sam
Dimitrije Pošarac, koji i stoji iza celokupnog koncepta restorana Dimitrije. Dimitrije je perfekcionista, zaljubljenik u gastronomiju i ugostiteljstvo i zaista pravi primer pravog, dobrog ugostitelja koji živi za svoj restoran. Zato, ali i zbog svega gore navedenog, odlučili smo da restoran Dimitrije ove nedelje proglasimo restoranom nedelje po izboru magazina Vino & Fino.