Stevana Markovića 8
011 316 69 40
www.brener.rs
Retko koje mesto je ovako uspešno i totalno transformisano u odnosu na prethodni restoran na istoj adresi. Zemunski kej, zgrada poznata kao „Vatrenka“, u kojoj je bio restoran istoimenog naziva i sasvim drugačijeg ugođaja za koji priznajemo da nam znatno više prija. Savremena i smela rešenja kreiraju dinamičan enterijer sa puno drveta, povelikim šankom i pogledom na peć na drva. Kompletna ponuda na meniju takođe je doživela promenu i sada su tu odresci koji stižu iz Josper peći, domaće paste, pice iz pomenute peći na drva, šaran i smuđ, losos i bakalar. Više nego uverljivu potvrdu novih trendova dobili smo kroz raviole punjene junećim raguom na kremi od sira, ubedljiva BBQ rebra i savršeno mekanu biftek taljatu. Lazanje i rižota, pica sa špekom, kozijim sirom i svežim spanaćem, kao i ćureća taljata sa mlinicima, ćevapi u ćabati sa sladoledom od kajmaka i biftek u tapenadi od tartufa ostaju kao inspiracija za sledeći dolazak. Slatka završnica ima zanimljive forme, od čokoladne sfere koja se preliva toplom karamelom, do kolača sa jabukama sa breniranom penom od belanaca.
Totalni zaokret na zanimljivoj lokaciji koji vredi pohvaliti.