Bežanijska 36, Zemun
011 4541 978
www.bosiljakpizza.com
Picerija Bosiljak u Zemunu sigurno je u Top 5 picerija koje prave tradicionalnu napolitanu u Beogradu. Nastala je iz čiste ljubavi vlasnika prema tradicionalnoj napolitanskoj pici koji je godinu dana pre otvaranja svakodnevno testirao testo i procedure njegove izrade. Rezultat je perfektna pica u našem ovonedeljnom restoranu nedelje.
Ovde testo fermentiše i po nekoliko dana, a centralno mesto u restoranu, pored velike Maradonine slike na zidu, zauzima velika pica peć na drva. U Bosiljku se pravi
Pizza Contemporanea, što u prevodu sa italijanskog znači savremena pica - razlika u odnosu na tradicionalnu napolitanu je u veličini rubova.
Pice u Bosiljku imaju predimenzionirane rubove koji se postižu sa istom gramažom testa kao i za tradicionalne napolitane. To se postiže, kako kaže glavni picajolo
Đorđel Bunda, većom hidratacijom testa u kome se nalazi i do 80 posto vode.
Meni je sveden i na njemu ima dvadesetak pica, među kojima je pica Bosiljak, sa pestom, mocarelom, pršutom, parmezanom i čeri paradajzom, kao i
Mille Rose, pica sa čak pet vrsta italijanskih sireva i ružama od pršute i sušenog paradajza - nešto što obavezno morate probati već pri prvom dolasku!
Osim pica, služe i veoma dobre kalcone i originalan tiramisu. Prostor, koji je ranije bio previše skučen, sada je proširen a samim tim su i usluga i servis bolji nego na početku.