Početna»Fino»Restoran nedelje»Baštino
restoran nedelje baštino vinski magazin vino finorestoran nedelje baštino vinski magazin vino finorestoran nedelje baštino vinski magazin vino finorestoran nedelje baštino vinski magazin vino fino

Baštino

Požeška 83a, Beograd
069 228 30 99
www.bastino.rs
Svaki put nekoliko koraka dalje, sa nekoliko krupnih i pregršt sitnih, a itekako primetnih intervencija u enterijeru, sa finim iskoracima u ponudi, restoran Baštino nastavlja da iznenađuje u svakom pogledu, stvarajući sve uverljiviji osećaj da ste se odjednom našli na nekom sasvim novom i posebnom mestu. Još zelenija i prijatnija, uz stabla maslina i palmu, ovo je jedinstvena bašta u gradu u kojoj možete uživati baš tokom cele godine i baš po(d) svim vremenskim (ne)prilikama. Osim enterijerskih, restoran Baštino u sezonu proleće-leto ulazi i sa nekim sasvim novim elementima na jelovniku koji se nadovezuju na ovdašnji mediteranski šarm, ugođaj i šmek. Po instrukcijama vlasnika čija su energija i entuzijazam definitivno nepresušni, a uz kreativni doprinos šefa kuhinje, evo šta smo probali i kibicovali sa novog menija koji nas je i inspirisao da ovaj restoran ponese epitet „restoran nedelje“.

Doručku se poklanja posebna pažnja, te su dosadašnje obilne verzije dobile i opciju „vi birate – mi pravimo“, prženice sa kajmakom, fetom i ajvarom, te moćan Šef sendvič. Uvodni deo menija, maštoviti „krc krc“, dobio je pojačanje u vidu efektne selekcije kozjih sireva za koje su zaduženi Kozari. Ne propustite sasvim osoben užitak kroz degustaciju daske sasirevima gde vas čekaju meki sirevi u hrastovom pepelu i kestenovom listu, te stari beli i polutvrdi u maslinovom ulju sa začinima, dok u nekom novom pravcu odlaze Philadelphia zalogaji (junetina u tortilji sa čedar sirom) i Zucchini Vesuvio („gondola“ od tikvica punjena dimljenim vratom sa crvenim pestom). Pasta deo osvežen je njokama u sosu četiri sira i autentičnom Bolognese, a kompletno nov odeljak je Nacionalna klasa i kao omaž nacionalnoj kulinarskoj tradiciji, a i kao specifična veza sa Roda bioskopskim kompleksom na koji se Baštino skladno nadovezuje. U ovom delu suvereno dominiraju Flojd dimljeni vrat, odlične domaće kobasice i burgeri. Na istom mesnom tragu, kao jedan od vrhunaca ovdašnje, i nikako samo ovdašnje ponude su savršena baby rebarca, baš onakva kakva i treba da budu: sočna i mekana i tako sečena i pripremljena i servirana da je sve što vam ostaje da pripremite salvete i zasučete rukave. Ukupan utisak efektno zaokružuje serviranje na kamenoj ploči, gde su rebra položena na osvežavajući miks salata, dok sa strane stiže krompir u tegli i pikantni sosovi.

Ukoliko ste za nešto lakše forme, preporučujemo piletinu u dve verzija od kojih svaka ima svoj osoben šmek. Atraktivna kombinacija pilećeg filea u primamljivoj korici od badema i lešnika uz wedges krompiriće sa jedne, te Vesuvio piletina sa pestom sa druge strane dokaz su kako i koliko piletina može da bude podloga za maštovite kreacije. U slatkom delu, novitet je odeljak sa palačinkama, u rasponu od očekivanih nutela/plazma/voće kombinacija, pa do zaboravljenih klasika – sa čokoladom, a u delu sa poslasticama makovnjača sa sladoledom od vanile je novi apsolutni favorit. Jednom rečenicom: puno povoda za bekstvo iz svakodnevnice i više nego prijatan užitak po cenama koje će vas prijatno iznenaditi. I zato...ne oklevajte da otkrijete omiljenu baštu za celu godinu...početak leta je idealan trenutak za to.

Još dobrih restorana