MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Fino
»
Restoran nedelje
Orašac
Roštilj se u Orašcu oduvek najviše poručuje, a ponovo je odličan, baš kao što je nekad bio, i to sve od reda, od ćevapa, preko vešalice do u slanini rolovane džigerice
Mala Kolubara na reci
Tu se jede vruće, sa ražnja tek skinuto pečenje, pa neka je napolju i 40 stepeni, teletina ispod sača, uz pekarski ili običan krompir, a obavezna je i gostima omiljena drapana prasetina na burek testu
Avala
Novi enterijer je sveden i u svetlim bojama, za razliku od starog u kome su dominirali braon boja i cigla, a tu je i nova baštu, u zelenilu
Tri lepe
Ako vam se jede sveža riba, Tri lepe su svakako pravo mesto za vas. Uz smuđa i drugu tek ulovljenu rečnu ribu, ovde se nudi i širok izbor sveže jadranske ribe i plodova mora
Restoran 27
Ovaj restoran je za samo pola godine uspeo da realizuje svoju misiju „širenja ljubavi“ preko hrane i vina, i stvarno je zaljubljen u svoje goste, kao što i sve piše u sloganu restorana
G.IMI
Osim dobre ponude hrane, G.IMI može da se pohvali i veoma lepom baštom i enterijerom koji odlikuje pomalo prefinjena crta, ali je atmosfera dosta opuštena i domaćinska
Mamma Rossa
Ove potpuno autentične pice perfektno pričaju priču kraja u kom se nalaze, a svojim ukusom zadovoljavaju i najprobirljivija nepca
Miamiam
Nova glavna jela dosta su zanimljiva i pomalo neočekivana, naročito svinjska plećka, dugo pečena u sosu od mleka i žalfije, napravljena po starom, gotovo zaboravljenom receptu i upotpunjena čipsom od celera, punjenim prazilukom sa raguom od ječma i pečuraka
Gostiona kod Četiri lava
U potpuno autentičnom ambijentu hrana se ovde priprema pošteno i s ljubavlju. Osoblje je ljubazno i veoma profesionalno, a atmosfera domaćinska, baš kakav je i Mirko, pravi domaćin
Klub književnika
Klub postoji već sedamdeset godina, i složićete se da nimalo nije lako nastaviti tamo gde je legendarni ugostitelj Buda stao i to posle pedeset godina uspešnog vođenja restorana
Restoran Tri
Domaći ravioli punjeni raznim kombinacijama bukvalno vas mogu oboriti s nogu, a naročito oni punjeni svežim sirom i u sosu od lavande. Takođe, jelo zbog kog definitivno treba posetiti Trojku su takozvani Ndunderi, nešto potpuno drugačije, a opet i dosta poznatog ukusa
Osteria Mozzarella
Osim što inače uspešno rade, jedni su od retkih restoratera u gradu koji su uspeli da završe „korona godinu“ bez debelog minusa na računu
Restoran Enso
Kao i u većini fine dining restorana u Beogradu i u Ensu se na sve moguće načine bore da sačuvaju svoje goste i spasu biznis. U toj borbi, ni u jednom trenutku nisu izgubili pozitivan duh, a razne ideje i načine za prevazilaženje krize od njih prepisuju i mnogo iskusniji restorateri
Josephine
Čak i u ovom izazovnom periodu, dok pažljivo biramo mesta u kojima ćemo potrošiti vreme, Josephine se nameće kao jedan od prvih izbora, zahvaljujući svojoj lepoj i veoma udobnoj bašti, pozicioniranoj u srcu grada, sa zadnje strane čuvenog art deko zdanja, a opet ušuškanoj u zelenilo
Piknik
Osim fenomenalne lokacije i celokupnog ambijenta, u Piknik se vraća i zbog veoma dobre usluge i – naravno - čorbe od sveže dunavske ribe koja se sprema u kotliću, kao i čuvenog perkelta posluženog uz turoš čuso
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›