MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Fino
»
Restoran nedelje
Tranquilo
Iako je relativno nov, Tranquilo se za kratko vreme izdvojio i postao pravi gastro kutak za ljubitelje lokalne i internacionalne kuhinje
Donji grad
Iako je otvoren pre skoro dvadeset godina, deluje da je Donji grad tek od skora pronašao svoje i to zasluženo mesto među beogradskim restoraterima
Bosiljak
Pice u Bosiljku imaju predimenzionirane rubove koji se postižu sa istom gramažom testa kao i za tradicionalne napolitane
Wang Jiao
Wang Jiao je jedno od retkih mesta kod nas koja služe autentičnu pekinšku patku, a na meniju su i odlična svinjetina sa roštilja, patlidžan u slatko kiselom sosu, prebijeni krastavac, pileće nogice kao i čitav niz dim-sum jela
Tramontana
U Tramontani se ne radi baš tradicionalna napolitana, već Pizza Contemporanea, što u prevodu sa italijanskog znači savremena pica, a za njen kvalitet garantuje Dejan Parun, sertifikovani picajolo za napolitanu i vlasnik picerije
Le Klok
Le Klok nije isključivo francuski bistro, ali umnogome koketira sa Francuskom. Dok se u pozadini čuje muzika Edit Pjaf, na sto vam stiže originalna francuska supa od luka napravljena onako kako se to radi u francuskim domaćinstvima
Thyme Street Cuisine & Cocktails
Jelovnik je drugačiji od onog u Zemunu ali je i dalje u skladu sa prepoznatljivim konceptom trojice izvanrednih šefova Nikole Rosića, Nenada Atanaskovića i Krsta Simovića
Panta rei
Suvo stareni komadi mesa ili sveža morska riba uglavnom su glavna dilema ovde, mada se podjednako jedu i jela domaće kuhinje
Burger House Bros
U Burger House Bros-u meni se menja dovoljno često da vam nikad ne dosadi. Meso je kvalitetno, sve što je izvodljivo da bude lokalno i jeste lokalno, sezonsko i sveže
FIG - novi dragulj Fruške gore
Villa Vina
Okosnicu ponude čini sveža riba iz Jadrana, a šta tačno - zavisi od toga šta je stiglo do Beograda. Petkom je na meniju fini, autentično napravljeni marseljski bujabez
Project 72
Lokalno, sezonsko i organsko možda su najbolji termini koji opisuju Project 72, inovativni novosadski restoran, mesto koje gostima nudi tradicionalna, gotovo zaboravljena srpska jela rekonstruisana i predstavljena na moderan način
Vinska kuća Erdevik
Jelovnik koketira i sa lokalnom i sa modernom gastronomijom, a ljubazni i nenametljivi konobari zaista znaju da prezentuju i preporuče
Suvenir
Novobeogradski splav Suvenir, idilično mesto na Savi u kome se na sjajan način spajaju mediteranski i lokalni ukusi, na gastronomsku mapu prestonice upisao se pre gotovo pola decenije
Sedam dudova
Jelovnik se menja sezonski, a šta će se na salašu jesti zavisi i od trenutne inspiracije šefa kuhinje, talentovanog Vojislava Vukše Mrvaljevića
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»