23.02.2022.
Vuk Vuletić vratio se u ugostiteljstvo!
Najuspešniji somelijer u Srbiji u martu će u Beogradu otvoriti restoran Pinot, koji će nuditi vrhunska jela uz veoma ambicioznu vinsku kartu
Somelijer Vuk Vuletić vratio se na beogradsku ugostiteljsku scenu, preuzevši sa saradnikom lokal Crispy Gastro Bar u novobeogradskom naselju West 65 koji je donedavno radio kao nepretenciozni bistro sa jelima italijanske kuhinje.
Od marta, novi restoran na toj lokaciji radiće pod imenom Pinot, sa potpuno drugačijim konceptom, osveženim enterijerom i – najvažnije – sasvim drugačijom ponudom hrane i vina. Kako Vuletić najavljuje, Pinot će nuditi autorska jela napravljena od domaćih vrhunskih namirnica sa kontrolisanim poreklom, uz moderne tehnike ali i pristup kuvanju oslonjen na francusku tradiciju. Kako se i očekuje od Vuletića, inače najboljeg somelijera Balkana za 2018. i polufinaliste svetskog prvenstva somelijera 2019. u Belgiji, vinska karta će takođe biti sasvim posebna.
Vuletić se, na zadovoljstvo mnogih gostiju prestoničkih restorana, posle nekoliko godina rada u prodaji i konsaltingu, ipak odlučio za povratak u ugostiteljske vode u kojima je do sada odlično plivao. Svoju karijeru započeo u Steak & Wine baru, a radio je u luksuznom hotelu Square Nine, da bi potom postao glavni somelijer vinskog restorana Podrum Novi Wine Art.