Početna»Novosti»Više od 150 vina u Vinskom parku
22.06.2017.

Više od 150 vina u Vinskom parku

Prvog jula u gradskom parku u Sremskoj Mitrovici posetioci festivala "Vinski park" moći će da probaju vina iz više od 30 srpskih vinarija

novost više od 150 vina u vinskom parku vinski magazin vino fino

Prijatelji vinskog Srema ove godine mogu da uživaju u više manifestacija posvećenim vinima ovog kraja, a jedna od njih ove godine imaće svoje premijerno izdanje.

U subotu 1. jula u Sremskoj Mitrovici biće održan prvi Vinski park, festival na kom će biti promovisana vinska kultura Srema. Lokacija manifestacije je gradski park u Sremskoj Mitrovici, a gosti će od 18 do 24 sata moći da uživaju u više od 150 vrhunskih vina iz tridesetak srpskih vinarija.

Dešavanje će početi nastupom trija Pro Arte, nakon čega će uslediti pozdravna reč ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića. Do 23 sata goste će zabavljati ženski tamburaški sastav LA Banda.

- Naša želja je da, pored vina, publici predstavimo i gastronomsku ponudu Srema, a u skladu sa tim i da promovišemo male proizvođače hrane koji se na tržištu izdvajaju svojom autentičnošću i kvalitetom - navode organizatori smotre.

Za puni gastronomski doživljaj manifestacije je i zadužen kuvar Petar Gajić, voditelj emisije Prvi kuvar Srbije, koji će kuvati za izlagače i posetioce u kuhinji nemačkog proizvođača Miele, jednog od sponzora manifestacije.

Kao na velikim vinskim sajmovima, degustacija vina biće moguća uz kupovinu vinske čaše čija cena je 400 dinara. Po okončanoj degustaciji, pri vraćanju čaše posetiocu se refundira polovina tog iznosa.