Početna»Novosti»Vina sa juga Italije oduševila goste Metro HoReCa centra
17.02.2017.

Vina sa juga Italije oduševila goste Metro HoReCa centra

U saradnji sa italijanskom agencijom ICE, u beogradskom METRO Horeca centru, predstavljena su vina iz Kampanije, Pulje i sa Sicilije, uparena sa vrhunskom zalogajima

novost vina sa juga italije oduševila goste metro horeca centra vinski magazin vino fino
Kompanija METRO Cash & Carry Srbija u saradnji sa Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), u okviru manifestacije Dani vina sa Juga Italije organizovala je stručnu degustaciju posebno odabranih etiketa iz italijanskih regija, Kampanije, Pulje i sa Sicilije. Sva vina su iz uvoznog portfolia Metro-a, a uz njih su služeni zalogaji koje je pripremio kulinarski tim Horeca centra na čelu sa mastrešefom Urošem Uroševićem.

U METRO HoReCa Centru gostima je predstavljena jedinstvena i izuzetno bogata vinarska baština južne Italije. Kroz izuzetno bogatu vinsku baštinu južne Italije, prisutne je vodio vinski kritičar Igor Luković, posebno obraćajući pažnju na izuzetan odnos cene i kvaliteta predstavljenih vina. Posetioci su tako probali čuveni Greco di Tufo, aljaniko, nero d avolu i druga vina od autentičnih sorti sa jedinstvenog južnjačkog teraora.

Prisutnima se obratio i Đovani Mafoda, direktor kancelarije Agencije ICE u Srbiji i zahvalio trgovinskom lancu Metro na spremnosti da u svom HoReCa Centru u Beogradu predstavi bogatu tradiciju vina sa Juga Italije.

- Italijanska vina sa razlogom su najtraženija uvozna vina u Srbiji. Italija je najveći proizvođač vina na svetu, sa velikim diverzitetom sorti i podneblja u različitim regijama. To italijanska vina čini uzbudljvim za otkrivanje. Duga tradicija garantuje upečatljiv kvalitet, a velika proizvodnja vrlo konkurentne cene, za šta su vina sa italijanskog juga posebno dobar primer. Tu uvek možete da računate na dobar odnos cene i kvaliteta koji dobijate. Posebno je uživanje upariti tako autentična i karakterna vina sa vrhunski osmišljenim zalogajima. Današnja degustacija je odlična da pokaže praktično uparivanje sa vrhunskom hranom i da dokaže da dobra vina ne moraju da koštaju basnoslovno - rekao je Luković.