Početna»Novosti»Veliko zanimanje za nastup Tikveša na sajmu ProWein
18.03.2019.Promo

Veliko zanimanje za nastup Tikveša na sajmu ProWein

Makedonska vinska kuća predstavila se na jubilarnom, 25. po redu najvećem vinskom sajmu na svetu koji se održava u Dizeldorfu

novost veliko zanimanje za nastup tikveša na sajmu prowein vinski magazin vino fino
Vinarija Tikveš predstavila se na najvećem svetskom sajmu vina ProWein 2019, koji se održava 25. put u Dizeldorfu u Nemačkoj od 17-19. marta.

Vinarija Tikveš predstavila se u sklopu zajedničke prezentacije makedonskih vina u organizaciji Udruženja "Vina iz Makedonije", a samostalno je predstavila premijum vina. Na posebnom štandu je prvi put predstavljena brend platforma Tikveš Chateaux & Domainеs koja je deo strategije izdvajanja i promocije premijum linije vina Tikveš. Ovom prilikom, više od 60.000 posetilaca svetskog sajma vina ProWein imalo je priliku da degustira vrhunska vina Bela Voda, Barovo i Domaine Lepovo, a posebna ekskluziva bila je i proba vina proizvedenih u francuskoj vinariji Château de Gourdon koja je od nedavno deo Tikveš vinarije.

Premijum vina Tikveš - Chateaux & Domaines bila su deo posebne specijalne sesije za degustaciju i dodelu medalja osvojenih na ovogodišnjem prestižnom vinskom takmičenju Mundus Vini, gde su zlatne medalje osvojili crveno vino Bela Voda iz 2016 godine, belo vino Barovo 2018 i Domaine Lepovo Rosé berba 2018. godine, koje će uskoro biti predstavljeno najširoj publici. Na istom takmičenju osvojene su i srebrne medalje: Barovo (crveno), berba 2016. i Domaine Lepovo Chardonnay (belo) iz 2018. godine.

ProWein je najveći sajam vina i žestokih pića na svetu. Ove godine je prisutno više od 6.800 proizvođača iz celog sveta, a očekuje se da će sajam u tri dana posetiti više od 60.000 posetilaca.