Početna»Novosti»VELIKA VINA U NOVOM SADU
12.03.2019.

VELIKA VINA U NOVOM SADU

Više od sedamdeset vinarija iz zemlje i sveta okupiće se 12. i 13. aprila u Hotelu Park, na drugom Novosadskom salonu vina!

novost velika vina u novom sadu vinski magazin vino fino
Od prošle godine Novi Sad može da se podiči time da konačno ima specijalizovani vinski događaj na kome zajedno nastupaju najveći i najvažniji vinari iz cele Srbije, zemlje regiona, kao i internacionalne vinske zvezde.

Ove godine Novosadski salon vina održaće se 12. i 13. aprila u Hotelu Park, a očekuje se učešće oko sedamdeset vinarija iz zemlje i sveta. Pored Fruškogoraca, Župljana, Šumadinaca i vinara iz svih domaćih vinogorja, publici će se predstaviti i gosti iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Austrije, Francuske.... Izlagači su pažljivo odabrani, tako da posetioce očekuje selekcija najboljih, a među vinima biće izložena i ona koja prvi put izlaze na tržište.Kao i prošle godine, tokom dva dana biće održan i bogat program masterklasova i radionica na kojima će stručnjaci iz celog sveta istraživati tajne različitih teroara i sorti i pomagati vinoljupcima i vinarima da lakše pronađu svoj vinski put. Pored gostiju iz Austrije, Poljske, Mađarske i Hrvatske, masterklas o vinima Nove Evrope, sortama, teroaru i njihovim potencijalima na međunarodnom tržištu održaće vinska zvezda iz Velike Britanije Džo Ahern MW. Posetioce očekuju i retka vina, stare berbe i puno ekskluzivnih degustacija.

Novosadski salon vina ima ambiciju da na jednom mestu i profesionalcima i entuzijastima ponudi ono najbolje na domaćem tržištu i da bude vrhunska platforma za degustacije, diskusiju i druženje ljubitelja vina i vinskih profesionalaca.

Gostima će ulaznice za salon i program radionica biti dostupne preko GigsTix servisa i na samom ulazu na Salon, a detaljan program biće objavljen tri nedelje pre održavanja manifestacije.