Tokom ove nedelje obeležava se V Nedelja italijanske kuhinje u svetu, sada već tradicionalni događaj koji slavi jednu od najpoznatijih gastronomskih kultura na planeti. U okviru ovog projekta kojim rukovodi Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE / ITA u saradnji sa Ambasadom Italije imali smo priliku da u posebnoj onlajn kampanji uživamo i u podsećanju na bogat svet italijanskog vinarstva.
U više elektronskih medija govorilo se o istoriji vinarstva u Italiji, o posebnosti italijanskog vinskog teroara u svih dvadeset regija, o vinima koja se prave od Alpa do Sicilije u okviru enološke tradicije koja seže milenijumima u prošlost...Pisalo se i o uparivanju vina sa italijanskom kuhinjom, o turističkim destinacijama koje spajaju uživanje u lepoti prirode i u istorijskim znamenitostima i predavanje gastro-vinskom hedonizmu.
Sve ovo bio je samo vrh ledenog brega, budući da je Italija zemlja za koju ni čitav život ne bi bio dovoljan da se do kraja istraži njeno celokupno gastronomsko i vinsko nasleđe, izuzetno autentično, hrabro i inovativno, u skladu sa preduzimljivim, razbarušenim, inovativnim i maštovitim duhom njegovih tvoraca.
Kampanja je ove godine u potpunosti preseljena u onlajn sferu, u skladu sa okolnostima, i u nadi i uverenju da ćemo sledeće, šesto izdanje Nedelje italijanske kuhinje u svetu, dočekati kao i prethodnih godina, isprobavajući italijanske specijalitete u društvu drugih poklonika kulture Apenina, uz nazdravljanje italijanskim vinima i planiranje putovanja na destinacije u Italiji koja će nas ispuniti vedrim i drevnim duhom Mediterana.