13.04.2018.
UMRO JE MIKI JURIŠIĆ
Napustio nas je jedan od najboljih srpskih somelijera

Miroslav Miki Jurišić, jedan od najboljih srpskih somelijera, preminuo je danas u Novom Sadu, posle duge borbe sa teškom bolešću. Rođen u Beogradu 1973. godine, Miki je karijeru somelijera i ugostiteljskog menadžera izgradio u Novom Sadu, radeći uvek u najboljim restoranima. Dugo godina vodio je vinsku sekciju i bio šef osoblja u Zaku, restoranu visoke kuhinje. Takođe, aktivno je radio na postavci restorana La Morena, Projekat 72 i mnogih drugih. Ne predajući se bolesti, do poslednjeg dana vodio je Wine Therapy, vinoteku i vinski bar, koji je svojom harizmom i ugledom za kratko vreme pretvorio u najpopularnije vinsko mesto u Novom Sadu.
Bio je jedan od osnivača i stubova Udruženja somelijera Vojvodine, predavač na profesionalnoj obuci i stalni član Upravnog odbora. Takođe, sarađivao je sa magazinom Vino & Fino od njegovog osnivanja, učestvujući redovno na degustacijama i ocenjivanjima vina. Miroslav Jurišić na nacionalnom prvenstvu za somelijere 2010. godine ušao je u finale, osvojivši treće mesto. Poznavao je i voleo vina i hranu i bio jedan od najboljih u poslu. Prepoznatljiv i omiljen među kolegama, vinarima, svojim gostima i učenicima, Miki je bio jedna od vodećih figura vinskog sveta u Srbiji, jedan od onih ljudi čija je strast istinska i zarazna, zbog kojih se ide u restorane i uz koje se zavoli vino.
Miroslav Jurišić iza sebe ostavio je sina, porodicu i hiljade ožalošćenih prijatelja i kolega. Sahrana će biti obavljena sutra, 14. aprila, u 13 časova, na groblju u Bačkom Jarku.