Restoran
Tisa dobija novo ime i identitet - postaje
Dragoljub, mesto koje slavi kafanu kao instituciju, i baš mu se radujemo! Dragoljub počinje sa radom u sredu, 16. aprila i označava novo poglavlje u New Balkan Cuisine konceptu šefa Vanje Puškara - omaž kafani kao instituciji, ispričan kroz savremenu viziju i autentičan doživljaj.
- Želja za reinterpretacijom kafane kao ugostiteljskog formata tinja već dugo, a sada konačno dobija svoje mesto. Prvobitna ideja bila je da se kafana otvori na nekoj od kultnih lokacija, onih koje nose težinu ugostiteljskog nasleđa. Ta prilika nam je jednom promakla, ali želja nije nestala. Tisa se u tom procesu prirodno nametnula kao mesto gde će ta priča u nekom trenutku zaživeti. Tako je odluka da ona evoluira u kafanu Dragoljub došla kao logičan korak, iz potrebe da se kafani vrati uloga kakvu je nekada imala - kaže šef Vanja Puškar.
Šef Vanja Puškar, utemeljivač koncepta New Balkan CuisineDragoljubov meni donosi prepoznatljive kafanske ukuse, ali kroz prizmu New Balkan Cuisine koncepta. Već na samom početku, gosta dočekuje šoljica domaće supe – topli uvod u iskustvo koje sledi. Tu su i punjeni uštipci sa junetinom i domaćim pirotskim sirom, gužvara sa sirom i koprivom... Na meniju su i zapečena teleća glava u škembetu, leskovačka mućkalica, beli bubrezi...i svakog dana, kuvano jelo dana. Takođe, u planu su i specijalna balkanska jela koja će se često menjati - kao što je
prijedorska kvrguša, a sve to u pratnji ružice, rakije i pažljivo odabranih domaćih vina, koja zaokružuju gastronomsko iskustvo.