Objavljen je prateći program sajma
Beowine, koji će biti svečano otvoren u četvrtak, 20. februara u 11 časova. Time je upotpunjen raspored najvećeg vinskog događaja u zemlji.
Prateći program započeće u četvrtak proglašenjem pobednika
BeoWine Challenge Cup-a 2020. Istog dana biće održan i panel o ugostiteljstvu i noćnom životu. U petak u 16:30, enolog
Jovica Urošević i prvakinja Srbije u penušavim vinima, somelijerka
Milena Zakarić, predstaviće vertikalu grašaca. U panelu o ugostiteljstvu i restoranima, koji počinje u 15h, sučeliće mišljenja gosti i menadžeri restorana
Tabor,
Bela reka,
Druga pjaca... U subotu u 14h biće održana tribina
Vinska kultura u Srbiji. Moderator je
Zlatko Živanić, a učestvuju
Dejan Živkoski, predsednik Udruženja somelijera Srbije SERSA,
Marija Glišić, autorka bloga
Vinski kutak i
Nikola Radović, menadžer restorana
Angry Monk. Istog dana biće održane i degustacije vina vinarija
Stojanović i
Spasić, kao i panel o hotelijerstvu u Srbiji u kome će učestvovati predstavnici hotela
Hyatt,
Crowne Plaza,
Hilton,
Falkensteiner...
Sajam BeoWine traje od 20. do 23. februara, a uporedo sa njim, održava se 42. Međunarodni sajam turizma, 16. Međunarodni sajam HoReCa opreme i 16. Sajam suvenira.
U ovogodišnjem izdanju, u halama 3 i 3A
Beogradskog sajma, i pod sloganom
Boje i ukusi uživanja predstaviće se domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i distributeri vina. Prema najavama organizatora, preko 130 izlagača iz 14 zemalja je prijavilo učešće na BeoWine-u.
Ove godine, domaćoj vinskoj publici prvi put će biti predstavljena vina iz Gruzije, zemlje u kojoj se ono pravi u glinenim vrčevima po imenu kvevri. Tradicionalno već, pored srpskih vina, točiće se vina iz Italije, Nemačke, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Poljske, Austrije, Turske i Bosne i Hercegovine.
Kada je reć o gastro ponudi, tu suproizvođači francuskih sireva, domaćih i hercegovačkih, kao i proizvođači hercegovačke i crnogorske pršute, uvoznici i distributeri italijanskih proizvoda…
Sajam će raditi od 10 do 19 časova, dok će se u nedelju zatvoriti sat vremena ranije. Cena karte je 400 dinara.