Za tačno sedam dana počinje
Weekend Food Festival, svetski gastronomski događaj u komšiliku. Četiri festivalska dana u Rovinju, od 5. do 8. maja, obeležiće paneli i predavanja, razgovori 1 na 1, brojni masterklasovi,
cooking show, gala večere i zabavni program.
Festival se otvara u četvrtak velikim partijem, dok službeni program kreće dan kasnije, u 10 ujutru. Na prvoj panel diskusiji renomirani hrvatski šefovi Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Tvrtko Šakota i vlasnik cenjenog restorana Boškinac Boris Šuljić razgovaraće o hrvatskoj kuhinji i smeru u kome bi trebalo dalje da se razvija, a dalje tokom dana na festivalsku binu popeće se i
Ana Roš, slavna šefica iz Slovenije, vlasnica Hiše Franko, restorana sa dve Mišlenove zvezde, austrijski šef hrvatskog porekla Paul Ivić i poznati danski šef Rasmus Munk. Hrvatski šef Mate Janković koji je nedavno otvorio tapas bar Sol, hit mesto u Zagrebu i Igor Čimbur u razgovoru 1 na 1 pričaće o važnosti kvalitetnih i kvalifikovanih radnika u ugostiteljstvu.
U subotu ujutru, biće predstavljen FoodTech Startup Competition, takmičenje za startapove u prehrambenoj i ugostiteljskoj industriji iza koga stoje Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint agencija. Istog dana će i novinar Matija Babić predstaviti svoj životni projekat TasteAtlas, dok će mladi i veoma uspešni šef iz Meksika Santijago Lastra pokazati na licu mesta kako nastaje njegovo čuveno jelo
Mextlapique of turbot with British pipian.I najslađe za kraj, dva velika imena svetske scene,
Dabiz Munjoz, zvanično najbolji šef na svetu u prošloj godini i čuveni
Masimo Botura pričaće o svom viđenju hrane i ugostiteljskog života uopšte. Svako veče, na repertoaru će, podrazumevano, biti i žurke, a budući da je vino neizostavan priče o gastronomiji, na masterklasu
Best of Vinistra moći će da se probaju vina ovogodišnjeg izdanja Vinistre koja se u isto vreme održava u Poreču
Dodatne informacije o festivalu mogu se naći na
www.weekendfoodfestival.com.