Početna»Novosti»Slavni šef Mišel Huser dolazi na Kopaonik
21.02.2025.Promo

Slavni šef Mišel Huser dolazi na Kopaonik

Gorski Hotel & Spa biće 1. marta domaćin manifestacije Francuska kuhinja sa zvezdama, na kojoj će kuvati čuveni kuvar i vlasnik restorana Le Cerf u Alzasu

novost slavni šef mišel huser dolazi na kopaonik vinski magazin vino fino
Pripremite se za istinsku svečanost ukusa i nezaboravno kulinarsko iskustvo, sa Mišlenovom zvezdicom: 1. marta 2025, Gorski Hotel & Spa na Kopaoniku, biće domaćin manifestacije Francuska kuhinja sa zvezdama, a zvezda večeri je Mišel Huser, čuveni francuski šef kuhinje i vlasnik restorana Le Cerf u Alzasu – jednog od retkih na svetu koji od 1936. godine neprekidno nosi Mišlenovu zvezdicu. Kada govorimo o regiji Alzas, važno je istaći da je ona kolevka fine dining restorana u Francuskoj. Nigde na svetu nema toliko restorana sa Mišlenovom zvezdicom – čak 36!

Le Cerf i bogato nasleđe Mišlena

Već osam i po decenija, Le Cerf istrajava na najvišim standardima francuske gastronomije. Mišel Huser, koji iza sebe ima preko 40 godina iskustva, je četvrta generacija kuvara iz svoje porodice koji ponosno nosi prestižnu Mišlenovu zvezdicu. Tokom karijere, Husser se usavršavao uz kulinarske legende Pola Eberlina i Alena Sanderensa, izgradivši sopstveni stil bez kompromisa.



Francuski klasici i srpski teroar

Za ovu posebnu priliku, gospodin Huser, koji po prvi put u svojoj karijeri dolazi u ovaj deo Evrope, zajedno sa Stevanom Pejdanovskim, šefom kuhinje restorana La Pista, kreirao je meni od osam luksuznih gangova koji naglašava francuske klasike sa lokalnim sezonskim namirnicama karakterističnim za Kopaonik. Ova fuzija francuske preciznosti i srpskih autentičnih sastojaka, pružiće gostima jedinstveno gastronomsko iskustvo.

Među istaknutim jelima nalazi se Foie gras de canard, uz čatni od bobićastog voća nadahnut alzaškom poslasticom Baerewecke, kao i Noisettes de faon au Pinot Noir – sočni medaljoni od srndaća u sosu od crvenog vina i divljih borovnica. Tu je i rižoto od celera sa gratin dauphinois, autentično jelo regije Dofen.

Manifestaciju zajednički organizuju Ja volim Francusku i Međunarodna unija regije Alzas, uz podršku francuske ambasade i angažman gospodina Gerarda Štedela, predsednika Međunarodne unije regije Alzas.


La Pista – jedini restoran visoke kuhinje na Kopaoniku

Kao prvi i jedini fine dining restoran na Kopaoniku sa prelepim pogledima na planinu, La Pista, smešten u okviru Gorski Hotel & Spa, osmišljen je da vas povede na istančano i nezaboravno gastronomsko putovanje. Već treću godinu za redom, prepoznat je od strane Gault & Millau vodiča kao jedan od najboljih restorana u Srbiji. Gorski Hotel & Spa, domaćin manifestacije, nastavlja da podiže lestvicu luksuznog turizma na Kopaoniku. Uz posvećenu uslugu i raznovrsne sadržaje, efikasno i nenametljivo osmišljene kako bi pružili osećaj suštinskog odmora na planini, Gorski pruža autentičan doživljaj Kopaonika na sasvim nov način - u harmoniji sa prirodom.