Početna»Novosti»Skriveni dragulji Srbije na Salonu odabranih vina
28.02.2024.

Skriveni dragulji Srbije na Salonu odabranih vina

Kako najavljuju organizatori, posetioci će imati ekskluzivnu priliku da vina upoznaju na stručan i drugačiji način, uz sva potrebna objašnjenja

novost skriveni dragulji srbije na salonu odabranih vina vinski magazin vino fino
Salon odabranih vina pod nazivom Vinoljubac - Skriveni dragulji Srbije, koji organizuje i vodi promoter vinske kulture Aleksandar Marinković održaće se po treći put 10. marta u Hotelu Radisson Collection u Beogradu.

Poznati vinski edukator i autor popularnog instagram naloga Dnevna doza vina Aleksandar Marinković organizuje specifične događaje za poznavaoce i ljubitelje vina, na kojima lično bira vina koja predstavljaju različite stilove, sorte, vinarije i regije. Ovog puta u fokusu je Srbija. Posetioci će dobiti brošuru sa listom i opisom svih vina, a neka od njih, sudeći po najavi na sajtu, biće pretpremijerno degustirana u Radissonu – Eden Blanc de Blancs, Drašković Kasna berba i Džervin Cabernet Sauvignon. Kako najavljuju organizatori, posetioci će imati ekskluzivnu priliku da vina upoznaju na stručan i drugačiji način, uz sva potrebna objašnjenja.Broj ulaznica je ograničen na 150, a za njih vlada veliko interesovanje somelijera, ugostitelja, predstavnika vinskih medija i influensera. Kako kažu organizatori, na dan salona najverovatnije neće biti moguće kupiti ulaznice, jer će do tada biti rasprodate. Ulaznice se mogu kupiti preko sajta vinoljubac.rs, a cena celodnevne karte (one za termin od 13-16h već su rasprodate) iznosi 4.000 dinara.

Prošle godine održana su dva Salona odabranih vina, prvi pod nazivom Razotkrivanje Srbije, a drugi Put oko sveta.