28.09.2023.
Salon španskog vina i hrane u hotelu Hajat
Bogat program radionica posvećen je odabranim vinima Španije i tradicionalnim specijalitetima, od tapasa do šunke
Na dan otvaranja manifestacije Belgrade Wine Week u Beogradu, u petak, 29. septemra biće održan Salon španskog vina i hrane u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. Program je vrlo šarolik i počeće prezentacije španskih tapasa u izradi studenata, da bi se nastavio degustacijom odabranih vina iz Španije koju će voditi Marija Radović.
Radionicu o španskom jamonu vodiće Ivan Serano, predstavnik proizvođača šunke Cesar Nieto, a vinariju Cepa 21 i vinarstvo apelacije Ribera del Duero predstaviće Emilio Gerero Moreno.
Malenu a vrednu apelaciju Toro zastupaće vinarija Elias Mora, a degustaciju vodi Katalina Madra. Biće reči i o autohtonoj sorti Bobal, i to na degustaciji vina kuće Vicente Gandia, a koju će voditi Emilija Murtazajeva.