Početna»Novosti»Sajam Wine Vision okuplja vinski Balkan
15.08.2022.

Sajam Wine Vision okuplja vinski Balkan

Od 1. do 4. septembra, u okviru inicijative Open Balkan, na Beogradskom sajmu predstaviće se vinari iz više od dvadeset zemalja

novost sajam wine vision okuplja vinski balkan vinski magazin vino fino
U Beogradu će se od 1. do 4. septembra, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, održati međunarodni sajam vina, hrane i turizma pod nazivom Wine Vision u okviru inicijative Open Balkan. Sajam će biti prilika da se poslovnoj široj publici na Beogradskom sajmu predstave vina i njihovi proizvođači, prilika za brojne biznis susrete, razmenu iskustava i uspostavljanje novih veza u sektoru koji beleži rast u sve tri zemlje regiona.

Očekuje se dolazak vinarija iz više od dvadeset zemalja. Osim iz zemalja članica ove inicijative, Srbije, Severne Makedonije i Albanije, na sajmu će biti predstavljena i vina iz celog našeg regiona - Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, kao i iz Amerike, Istočne i Centralne Evrope. Predstaviće se i vinarije iz Južne Afrike.

- Sajam Wine Vision će na jedinstven način ukrstiti vinske puteve Balkana i okupiti najbolje proizvođače vina u regionu - najavili su iz Beogradskog sajma.

Tokom trajanja sajma, svi posetioci imaće priliku da posete tematski definisane hale. Pored proizvođača vina i vinarija, posetioci će moći da saznaju više o istoriji i poreklu vina, procesu proizvodnje, vrstama vina, konzumaciji vina i da da degustiraju neka od najlepših vina Balkana, a i šire.

Sastavni deo sajma vina Otvorenog Balkana su i B2B susreti izlagača vina, predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca i predstavnika HoReCa sektora. Tokom sajma biće organizovane različiti masterklasovi i radionice, a biće upriličeno i ocenjivanje vina – Open Balkan Wine Trophy – nakon kojeg će se proglasiti najbolje ocenjena vina u različitim kategorijama.