30.12.2022.
Restoran godine: Salon 1905
Tim šefova na čelu sa Davidom Šimunićem napravio je izuzetan pomak u restoranu koji pomera limite fine dining iskustva u Srbiji

Zato što su pomerili granice i uspostavili standarde visokog ugostiteljstva kuhinjom, servisom i postavkom.
Zato što su ove godine njihovi šefovi, na čelu sa Davidom Šimunićem, novim jelovnikom napravili izuzetan pomak i prevazišli sami sebe.
Zato što je izvanredni i precizni Šimunić opsednut kulinarstvom i to se vidi u svakom njegovom tanjiru.
Zato što su jela iz srpske tradicije, sarmu i podvarak, istinski podigli na nivo visoke kuhinje, dokazavši da dekonstrukcija ne mora da znači i degradacija.
Zato što su se godinama tiho, ali uporno probijali do samog vrha.
Zato što imaju spektakularan enterijer, kakav se retko viđa u našem delu sveta.
Zato što imaju najimpresivniju i najbolje osmišljenu vinsku kartu u Srbiji.
Zato što njihovi somelijeri umeju da preporuče, odaberu, serviraju i objasne vino na savršen način.
Zato što su im usluga i servis perfektni. Osoblje je edukovano, ljubazno, nenametljivo i profesionalno.
Zato što gostima pružaju iskustvo za pamćenje. A za to ovakvi restorani i postoje.