25.11.2022.
Predstavljen novi meni hotela Prezident Palace
Meni je predstavljen na večeri pod nazivom Secrets of Versailles, četvrtoj po redu iz serije takozvanih Royal večera koje su zaštitni znak ovog hotela
Nedavno je u beogradskom hotelu Prezident Palace predstavljen novi, jesenji meni restorana Maria Antoaneta smeštenog na devetom spratu hotela. Meni je predstavljen na večeri pod nazivom Secrets of Versailles, četvrtoj po redu iz serije takozvanih Royal večera koje su zaštitni znak hotela.
Novi meni potpisuje mladi šef Uroš Vujošević koji je u hotel došao iz poznatog senjačkog restorana Grafičar i koji je na večeri predstavio pet novih jela kroz pet sledova uparenih sa odabranim vinima. Prvi sled bio je tartar od dimljenog lososa sa kandiranim ananasom uparen uz vino kuće Torleanzi, a zatim i zanimljiv brusket sa bukovačom koji se lepo slagao sa etiketom 33 župske vinske kuće Braća Rajković.
Treći sled bio je veoma interesantno serviran, a uključivao je Black Tiger gambora u tempuri sa finim domaćim raviolima punjenim gorgonzolom. Tuna je predstavljena kao glavno jelo, dok je za desert poslužen mus od pistaća sa sorbeom od maline uz koji se pio signature koktel restorana sa bejlisom i tajnim sastojcima.