Početna»Novosti»Pet medalja za Tikveš na takmičenju Mundus Vini
03.03.2017.

Pet medalja za Tikveš na takmičenju Mundus Vini

Makedonski vinski gigant poslao je pet vina na veliko prolećno vinsko takmičenje, i sva su se vratila sa medaljama - tri zlatne i dve srebrne

novost pet medalja za tikveš na takmičenju mundus vini vinski magazin vino fino
Na najvećem prolećnom vinskom takmičenju u Nemačkoj Mundus Vini svih pet prijavljenih vina iz vinarije Tikveš osvojila su tri zlatne i dve srebrne medalje.

Ove godine, zlatne medalje na prestižnom vinskom takmičenju osvojila su crvena vina Vranec Special Selection i Barovo berba 2015. kao i Domaine Lepovo Pinot Noir iz berbe 2014. Srebrnom medaljom su nagrađeni srebrom medaljom su crveno vino Cabernet Franc Special Selection i belo vino Domaine Lepovo Chardonnay, oba iz berbe 2016. godine.

Kada je reč o regionu, pored pet medalja za vina vinarije Tikveš na ovom takmičenju nagrađena su još četiri vina iz Makedonije, isto toliko sa poreklom iz Hrvatske, kao i dva vina iz Srbije.

- Srećni smo i ponosni na ovaj uspeh naših vrhunskih vina. Broj i kvalitet dobijenih medalja, kao i činjenica da su pobedila u izuzetno obimnoj i oštroj konkurenciji vina iz celog sveta, jasno pokazuje da u regionu imamo vodeći položaj i još jednom potvrđujemo našu reputaciju kao najreprezentativnijeg proizvođača autentičnih vrhunskih vina iz celog regiona - rekao je ovom prilikom generalni direktor Tikveša Igor Ilievski.