Početna»Novosti»Osteria Mozzarella otvorila je trening centar
22.02.2024.

Osteria Mozzarella otvorila je trening centar

Prostor u A bloku namenjen je pre svega za edukaciju zaposlenih u ovom restoranu, ali i za rad sa kolegama iz Srbije

novost osteria mozzarella otvorila je trening centar vinski magazin vino fino
Popularni italijanski restoran smešten na Novom Beogradu, Osteria Mozzarella odnedavno ima svoj trening centar za ugostiteljstvo. Nalazi se u blizini restorana, u A bloku i pre svega je namenjen za edukaciju njihovih zaposlenih, iako su u portfoliju već zabeležili uspešne treninge ugostitelja početnika iz centralne Srbije.

Za otvaranje trening centra zaslužan je menadžer restorana, Željko Pavlović koji zajedno sa somelijerom Markom Radosavljevićem drži obuke i predavanja koja se tiču vinske kulture i cigara. Za rad u sali i poštovanje standarda neophodnih za poslovanje u restoranskoj profesiji zadužen je Žejko Simeunović.

- Godinama smo imali na umu da otvorimo prostor za obuku barmena, konobara i somelijera, teoretsku nastavu iz kulinarstva i na kraju, prostor za degustacije vina pre ulaska na našu vinsku kartu. Tim od nas troje radi osnovne obuke za ugostitelje i na njima se trudimo da prenesemo našu filozofiju i znanje koje smo stekli dugogodišnjim radom u ugostiteljstvu. Najvažnije je onima koji tek počinju da se bave ugostiteljstvom objasniti da je neophodno da budu ono što jesu i da u tom maniru i posluju - kaže Željko Pavlović iz restorana Osteria Mozzarella.