Početna»Novosti»Novi početak splava Viva
31.05.2023.

Novi početak splava Viva

U poznatom lokalu na Dorćolskom keju pripremaju se internacionalna jela, ali sa posebnim akcentom na Mediteran i Srbiju

novost novi početak splava viva vinski magazin vino fino
Sigurno najpoznatiji, a ujedno i jedan od najstarijih restorana na vodi na dorćolskom keju, splav Viva, od ovog proleća obradovao je svoje goste novim, znatno unapređenim menijem i vinskom kartom, a i uigrani tim zaposlenih dobio je i novog šefa kuhinje i novog menadžera. Vlasnik splava, iskusni ugostitelj Ivan Vuković, novi početak u Vivi poverio je takođe veoma iskusnom menadžeru Aleksandru Putniku koji je zaista, za veoma kratko vreme, uspeo da od omiljenog komšijskog splava napravi dosta ozbiljniju ugostiteljsku priču nego što je bila do sada. Kuhinju je poverio talentovanom Nenadu Đuričiću, dok je za vinsku kartu zadužen Miško Krsmanović, somelijer restorana Legat 1903 i poznato lice vinske scene Srbije.

Jela koja se ovde pripremaju su internacionalna, ali sa posebnim akcentom na Mediteran i Srbiju. Na Vivi možete da pojedete tradicionalni srpski doručak, ali i čuveni engleski doručak, uz razne omlete i fit varijante i to do 13 sati. Za ručak će dobro doći neki rižoto ili pasta, pica ili sočni burger u mekanoj zemički, jela koja su ovde i najtraženija. Ne propustite da probate Cezar picu sa hrskavom slaninicom, piletinom, sirom i prepoznatljivim Cezar dresingom, kao ni Sole Siciliano, pastu sa biftekom. Na meniju su i Karađorđeva šnicla i domaćinska teletina, smuđ i pastrmka, i veoma neobičan vege burger dopunjen grilovanim ananasom i tahinijem. Od poslastica, posebno se izdvaja čoko sufle sa šumskim voćem ili sa sladoledom od lešnika.

Promene u meniju praćene su i osveženim dizajnom lokala, pa je tako od prepoznatljivog narandžastog objekta Viva postala upečatljiv crveni splav sa dosta cveća, i bez slobodnog stola u letnjim mesecima, a naročito vikendom.