Početna»Novosti»Nova knjiga o Bordejnu uskoro u našim knjižarama
23.05.2023.

Nova knjiga o Bordejnu uskoro u našim knjižarama

Asistentkinja šefa, pisca i globtrotera, Lori Vulever, u knjizi Bordejn: Kompletna usmena biografija sabrala je gotovo 100 intervjua sa ličnostima iz njegovog okruženja

novost nova knjiga o bordejnu uskoro u našim knjižarama vinski magazin vino fino
Srpsko izdanje knjige Bordejn: Kompletna usmena biografija autorke Lori Vulever u izdanju izdavačke kuće Mascom pojaviće se pred domaćim čitaocima sredinom jula ove godine.
Kako kažu srpski izdavači ovog svetskog bestselera, pred čitacima je izvanredan, neočekivan i sveobuhvatan insajderski uvid u život i delo neodoljivog Entonija Bordejna iz pera njegove dugogodišnje saradnice Lori Vulever koja je za potrebe ove knjige intervjuisala bezmalo stotinu ličnosti iz Bordejnovog okruženja.

Kao njegov asistent i povremeni koautor, imala je priliku da Bordejna upozna iz najrazličitijih aspekata, u najrazličitijim ulogama - od onih sa kojima je radio u kuhinjama, preko kolega iz sfere pisanja i izdavaštva, televizijskih partnera, pa sve do njegove kćerke i najpouzdanijih saradnika.

Bordejn je bio najbolji kuvar među piscima i najbolji pisac među kuvarima i čovek koji je prikazivao svet kulinarstva bez šminke, postavši tako svojevrsna preteča današnjeg globalnog pokreta za veća radna prava kuhinjskog osoblja. Ostao je, ipak, najpoznatiji kao čovek koji je proputovao planetu u potrazi za biserima brze i etničke hrane koja je za njega bila i predmet fascinacije i povod za istraživanje dubljeg kulturnog konteksta u kome je nastala.

Bez presedana po obimu i duboko intimnom uvidu u njegov život, ova Bordejnova biografija jedinstveno je svedočanstvo o izuzetnom čoveku, ispisano rečima ljudi koji su činili njegov svet.

Lori Vulever je spisateljica i urednica, a kao asistentkinja Entonija Bordejna provela je bezmalo celu jednu deceniju. Zajedno sa njim, potpisala je naslove Appetites: A Cookbook i World Travel: An Irreverent Guide, broj jedan na listi bestselera Njujork tajmsa. O hrani i putovanjima piše za najistaknutije časopise iz tih oblasti, a u nekima od njih je radila i kao urednica.