Konačno smo i to dočekali, i nije da joj na početku karijere, nismo tako i prognozirali - izvanrednoj, samoukoj šefici
Jasmini Vukašinović – da će njen restoran
Jasmin a Maslina vrlo brzo prerasti svoje kapacitete i iz salonca u kom se nalazio morati da se preseli u veći prostor u kome će raditi kao pravi restoran. A to se upravo i desilo i veoma nam je drago zbog toga!
Sredinom juna, doskora skriveni
fine dining dragulj novosadske restoranske scene otvoren je na novoj lokaciji, na prvom spratu poslovno - stambene zgrade
Park City i sa pogledom na Limanski park.
Do restorana vode vas stepenice, nakon što prođete kroz prefinjeno predvorje čija estetika tačno nagoveštava šta vas čeka na prvom spratu - prostor neobičnog i zahtevnog oblika sa 42 sedeća mesta, na dve platforme, sa čisto belim dvostrukim stolnjacima,
custom made držačima za escajg, luksuznim jelovnicima, pažljivo probranim vinskim čašama i tanjirima koji mogu lepo da isprate izvanredan servis.

Enterijer krasi i pregradna, veoma fino uklopljena polica za vino, na kojoj su gotovo isključivo domaće uz par etiketa prijatelja iz regiona.
Restoran radi od utorka do nedelje, sa već poznatim gastronomskim konceptom i jelima visoke gastronomije. Jela potpisuje Jasmina Vukašinović, a uz nju je na čelu kuhinje sjajan šef Marko Aćimović. Oni gostima nude dve vrste menija –
a la carte i degustacioni, koji se služe u različito vreme.
Na
a la carte meniju nalazi se dvadesetak jela, gostima dostupnim od 13 do 19 sati, dok se od 19 do 23 sata služi set meni, riblji ili mesni, od pet i sedam sledova uz uparivanje sa vinom, i definitivno predstavlja najbolji način da se upoznate sa kulinarskim umećem ovog sjajnog dvojca u kuhinji.

Za početak, bilo da se odlučite za mesni ili riblji meni, u vidu prvog sleda na sto će vam stići osvežavajući, intenzivno zeleni terin, sa krompirom, krastavcem, tikvicom i graškom, i fenomenalnim majonezom od mirođije koji sami prave. Nakon toga, u obe varijante dolazi čatni od patlidžana, savršeno posloženih ukusa i tekstura, serviran uz minijaturne komadiće proje. To je jelo koje vam odmah na drugom sledu sugeriše da će sigurno i sve što sledi takođe biti tako fenomenalno.
Pate od patke i zeca sa kruškom i ukiseljenim prazilukom, i šumsko pile u sjajnoj izvedbi sa kroštulama, kao i karpaćo od junetine i od brancina napravljeni su bez greške, isto kao i karpaćo od brancina, jedno od Jasmininih
signature jela sa kojim se čak i regionalno takmičila. I totalno je fenomenalno, u isto vreme i jako i lagano, sveže i kremasto, i sa izvanrednim brancinom u glavnoj ulozi.
Kapeleti i
anjoloti, jedni punjeni spanaćem, bademom i parmezanom, drugi plavim sirom, šagarepom i smokvom, sasvim su očekivano dobri, budući da je Jasmina i postala poznata na gastro sceni po ručno rađenim pastama.
I još malo superlativa za kraj, za savršeno mekane juneće obraze i vrlo interesantan sitno iseckan smuđ, sa kelerabom, jabukom i karfiolom, pre deserta, da obore sa nogu, a potom i deserti: jedan laganiji, od maskarponea, i drugi, dosta jačeg, čokoladnog ukusa, da zaokruže ovo izvanredno gastronomsko putovanje u kome su sva jela vrlo precizno uparena sa cenjenim etiketama srpskih vinarija.
