Početna»Novosti»Na dodeli Oskara će se služiti samo Kopolina vina!
16.02.2017.

Na dodeli Oskara će se služiti samo Kopolina vina!

Slavni režiser i vinar potpisao je ekskluzivni ugovor na tri godine sa Američkom akademijom za film. Očekuje se da će tokom ceremonije biti otvoreno 2.112 flaša

novost na dodeli oskara će se služiti samo kopolina vina vinski magazin vino fino

Režiser i vinar Frensis Ford Kopola predstavio je, kako prenosi Dekanter, dva vina koja će se služiti 26. februara na dodeli Oskara, nagrada Američke akademije za film. Ova dva ekskluzivna vina pripadaju Kopolinoj liniji Director's Cut. U pitanju su jedna kupaža crvenih vina iz 2013. godine (kaberne sovinjon, zinfandel, merlo) i šardone iz 2015. nastao u dolini Russian River, poznatom vinogradarskom kraju u Kaliforniji i delu šire vinogradarske oblasti Sonoma.

Kopola, dobitnik šest Oskara i četrnaest nominacija, rekao je da je stvorio ova vina u znak zahvalnosti za decenijama dug i prisan odnos sa Akademijom za film.

- Bilo je logično da porodica Kopola obezbedi vino za Akademiju. Mi smo među prvim ljudima u filmskoj industriji koji su ušli u posao sa vinom i od svih slavnih ljudi iz sveta filma mi imamo najveći vinski biznis. Osvojili smo i mnogo Oskara. Ja znam da se porodica Antinori diči time što pravi vino 500 godina. E pa porodica Kopola pije vino već 700 godina, a naša unuka Đia je peta generacija sineasta - ponosno je rekao Kopola.

Pored ova dva ekskluzivna vina, na ceremoniji će se piti i Kopolin sovinjon blan, šardone, pino noar i kupaža po imenu Arhimedes. U vinariji Kopola očekuju da će tokom ceremonije biti posluženo 2.112 flaša vina.

Dogovor između vinarije Kopola i Akademije za film potpisan je na period od tri godine tokom koje će Kopola snabdevati vinom samu ceremoniju, kao i Governors Ball, zvanični afterparti Oskara, i sve ostale prateće događaje.